Коалицията около Виктория Василева отпадна от изборите Снимка: © Народно събрание

Коалицията "Има смисъл", водена от бившата дясна ръка на Слави Трифонов Виктория Василева, е заличена за участие от предстоящите избори. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Формацията няма да участва във вота, въпреки че се регистрира за него по-рано тази седмица. Причината е, че проверка на Министерството на регионалното развитие е показала, че подписката сред избирателите, подкрепили коалицията, съдържа по-малко от 2500 редовни подписа. За да може дадена формация да се яви на избори са необходими минимум 2500 подписа от граждани.

В профила си във Facebook Василева пише, че това не е вина на ЦИК и обещава да поправи тази "грешка" на избори през пролетта - нищо, че такива все още не са ясни.

Виктория Василева е бивш организационен секретар на "Има такъв народ". Още преди това тя работеше с Трифонов и екипа му за събиране на подкрепа за референдума на "Шоуто на Слави" през 2015-2016 г., а после и за изграждането на структурите на ИТН. През 2020 г. стана главен секретар на партията и един от най-близките хора на Слави Трифонов.

В 45-ото и и 46-ото Народно събрание тя беше зам.-председател на парламента. Имаше и ключова роля при реденето на листите на ИТН. В 47-ия парламент обаче напусна групата на ИТН и подаде оставка като депутат, след като формацията реши да оттегли подкрепата си от правителството с премиер Кирил Петков.

След това тя се завърна в 50-ия парламент като представител на партия “Величие”, но-късно формацията се разцепи.

През август Василева се зае с третия си политически проект, като създаде своя партия. Тя реши да се яви на предсрочните избори, но като част от коалиция с името "Има смисъл", съставена от две партии - "Българска социалдемократическа партия" и "Бъдете смели".

Собствената партия на Василева не беше вписана като участник, тъй като според Закона за политическите партии все още не е изпълнила законовите процедури, които да я допуснат до участие.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Израел нападна Ливан и започна "нова фаза на войната" срещу "Хизбула"

Израел започна да нанася удари по цели в Ливан в поредна ескалация на напрежението

20:01 - 19.09.2024
Важно днес

Законът на "Възраждане" за чуждестранните агенти се провали в парламентарна комисия

Законопроектът беше отхвърлен още на първо четене и събра подкрепа само от "Възраждане"

19:03 - 19.09.2024
Живот

Висша мода по халат: Риана, Изабел Юпер и новата мания по комфортни дрехи

Нова тенденция превръща халатите за баня в облекло от висшата мода

18:50 - 19.09.2024
Технологии

Huawei представи 14 нови смарт часовника. Сред тях и за 24-часово следене на кръвното

И тази година Huawei избра Барселона, за да представи новите си смарт часовници

17:50 - 19.09.2024
Важно днес

ЕС праща 160 млн. евро на Украйна, взети от замразени руски активи

Средствата ще отидат за хуманитарна помощ и ремонти на енергийната инфраструктура

16:44 - 19.09.2024
Текстове от партньори

Player 0.0 е първото по рода си виртуално състезание за почитателите на F1®, в което най-добрият шофьор е този, който не пие

Участниците ще се състезават на специални симулатори за място на световния финал, където ще могат да се изправят срещу трикратния световен шампион във F1® и официален посланик на Heineken® 0.0 Макс Верстапен

16:31 - 19.09.2024