Код оранжево - но не заради сахарска жега или опустошителна градушка, ще бъде в сила от 4 до 7 юли в центъра на София.

Предупреждението идва от Южния парк в столицата, където ще е епицентърът на хубавата музика, градските летни залези и наздравиците с приятели и Aperol Spritz. С горчиво-сладкия си вкус и със способността да бъде верен другар на виното с балончета, шприцът с цвят на залез е любимата ни напитка за топлите вечери.

Както може би вече се досетихте, говорим за A to Jazz. Фестивалът това лято е микс от едни от най-добрите музиканти и гласове, които обещават пътешествие през всички меридиани и паралели на света от Ел Ей до Пекин и Монголия и от Европа до Африка в необятен в своето разнообразие джаз ритъм.

Ако залезите са вашият любимият пейзаж в града, то Южният парк е точното място. Можете да ги документирате, дори и в чаша. Най-добрият приятел на лятото и хубавата музика Aperol Spritz отправя и предизвикателство - към умението да се забавляваме, но и към творческото ни око.

Хаштаг Sunsetinaglass е лятното предизвикателство на Aperol Spritz за приятели. Регламентът е лесен - взимате своя Aperol Spritz, улавяте най-добрия кадър на вечерта с вашата компания и залез, разбира се – напитките трябва да присъстват - и го изпращате тук.

Майсторите в споделянето (на наздравици и щастливо време заедно) имат шанса да спечелят пътуване до Барселона и ВИП билети за музикалния фестивал Primavera Sound 2025

Ето и някои идеи какво да посетите, така че да уловите повече залези и да съберете оранжеви спомени с аромат на портокал и ревен.

В четвъртия фестивален ден на сцената ще се качат музикантите от YIK-CCN - представители на новото поколение млади монголски изпълнители, вдъхновени от живот сред обширните пасища на вътрешността на Монголия.

Освен виртуозна музика на познати струнни инструменти, те ще покажат и традиционна монголската цигулка "моринхур”.

Ще се запознаете и с автентичното монголско гърлено пеене "хоомей", което от YIK-CCN владеят до съвършенство.

Не са за изпускане и KNOWER, които ще са в пълен състав и носят оранжевите лета на Ел Ей в новия си албум. Настроението и неизбежният танц, които идват с фънк джаз звученето им и дълбоките мелодии и вокали, със сигурност ще ви заинтригуват.

KNOWER бяха на турне с Red Hot Chili Peppers с албума си от 2016-а “Life” и не пропускат случай да оберат награди и овации на водещи международни фестивали за електронна и джаз музика.

Един от най-влиятелните музиканти в историята на джаза - така определят Маккой Тайнър, който си отива през март 2020 г. на 81-годишна възраст. Той е сред гениите на пиано, които тласкат джаза в модерната епоха в началото на 60-те години на миналия век. Сега неповторимите му музикални форми, почерпени от афро-американската традиция в смесица от хард боп и модален джаз, ще бъдат изсвирени в Южния парк от басиста Ейвъри Шарп. Той придружава Тайнър на сцената повече от двадесет години. На фестивала ще свири заедно с Антонио Фарао (пиано); Рони Бърадж (ударни), Чико Фрийман (саксофон), Стив Туре (тромбон).

С Aperol Spritz в ръка, приятели до рамото и в ритъма на фестивала ще посрещнем и някои от най-добрите български джаз музиканти - като Peyotoff - соловия проект на джаз китариста Петър Йотов, звездата от “Гласът на България” Александър Славчев, Александър Михайлов с неговия коктейл от музикални пейзажи в етно-джаз стилистиката, вдъхновени от звученето на кавал и саксофон.

Цялата програма на A to Jazz можете да видите тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери искат милиони долари откуп, за да не пуснат крадени билети за концерти на Тейлър Суифт

Хакери изнудват Ticketmaster за милиони долари. Заплашват да пуснат крадени данни за билети на Тейлър Суифт

18:00 - 06.07.2024
Политика

Интервюто на Байдън пред ABC не донесе нищо, за да го избави от кризата

"Само Бог" можел да накара президента на САЩ да се оттегли от изборите

15:34 - 06.07.2024
Спорт

Ламин Ямал, който само на 16 г. стана най-младият футболист, играл на Европейско първенство

В навечерието на финала на Евро 2024 Ямал ще навърши 17 години и Ямал иска да го посрещне със златен медал

15:33 - 06.07.2024
галерия

Новият Audi Q6 e-tron вече е и в България

Повече ефективност, голям пробег и много бързо зареждане

14:54 - 06.07.2024