В последно време представата за добрите зимни дни като съчетание от чаша горещ чай, аромат на джинджифилови бисквити и Netflix маратон като че ли започва да се превръща в клише. И какво по-добро доказателство за утвърждаването и дори увековечаването на нещо хубаво?
До Коледа остава по-малко от месец. Затова днес с Dr. Oetker ви представяме рецепта за супер вкусни джинджифилови бисквитки – и ви пожелаваме празничен апетит.
Ето и как се правят сладките.
Необходими продукти за бисквитките
- 2 чаши и 3/4 брашно
- Четвърт чаша Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
- 2 супени лъжици смян джинджифил
- 1 чаена лъжичка (ч.л.) сода бикарбонат Dr.Oetker
- Половин ч.л. индийско орехче
- Половин ч.л. смлян карамфил
- Половин ч.л. сол
- 3/4 чаша масло на стайна температура
- 3/4 чаша кафява захар
- 1 яйце
- Половин чаша меласа
- 1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker - 38 мл
За глазурата
- Чаша и половина пресята пудра захар
- 1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
- 1/4 чаша. крем тартар
- 1 белтък
За декориране
Начин на приготвяне:
Първо е ред на тестото. В голяма купа смесете брашното, нишестето, джинджифила, канелата, содата, карамфила, индийското орехче и солта. Оставете настрана.
С помощта на миксер разбийте заедно маслото и кафявата захар до получаване на света и пухкава смес. Прибавете яйцето и разбийте отново. Добавете меласата и есенцията ванилия и продължете с миксера. Постепенно прибавете брашнената смес, като бъркате непрекъснато.
Разделете тестото на 2 части върху леко набрашнена повърхност. Притиснете го леко, увийте го в найлоново фолио и го охладете за поне 2 часа в хладилника.
След това е време е за оформяне на бисквитите. Пуснете фурната да загрява на 180°C. Вземете тестото - първо едната, после и другата част - и го разточете върху леко набрашнена повърхност до дебелина около 5 mm. С помощта на формичка за бисквитки (човече) изрежете фигурките от тесто. Подредете ги върху хартия за печене, като оставите по малко разстояние между бисквитките.
Остатъкът от тестото разточете още веднъж и отново изречеже формички и подредете за печене.
Сложете тавата с бисквитки в предварително загрятата фурна за 8 до 10 минути или докато станат леко златисти и върховете им се стегнат. Оставете ги да се охладят за 10 минути, прехвърлете ги върху решетка и ги оставете да се изстинат напълно.
Декорацията
С помощта на миксер разбийте пудрата захар, ванилената захар, крем тартара и белтъка на ниска скорост, докато се смесят хубаво. Започнете да добавяте постепенно по малко вода (по 15 милилитра), докато глазурата се разреди достатъчно. С помощта на лъжица прехвърлете сместаа в торбичка или пош и започнете да декорирате сладките.
Накрая направете нослета, очички и други детайли с цветните захарни шрифтове.
Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: