Коледни джинджифилови бисквитки за топли следобеди  Снимка: © dr. Oetker

В последно време представата за добрите зимни дни като съчетание от чаша горещ чай, аромат на джинджифилови бисквити и Netflix маратон като че ли започва да се превръща в клише. И какво по-добро доказателство за утвърждаването и дори увековечаването на нещо хубаво?

До Коледа остава по-малко от месец. Затова днес с Dr. Oetker ви представяме рецепта за супер вкусни джинджифилови бисквитки – и ви пожелаваме празничен апетит.

Ето и как се правят сладките.

Необходими продукти за бисквитките

За глазурата

За декориране

Начин на приготвяне:

Първо е ред на тестото. В голяма купа смесете брашното, нишестето, джинджифила, канелата, содата, карамфила, индийското орехче и солта. Оставете настрана.

С помощта на миксер разбийте заедно маслото и кафявата захар до получаване на света и пухкава смес. Прибавете яйцето и разбийте отново. Добавете меласата и есенцията ванилия и продължете с миксера. Постепенно прибавете брашнената смес, като бъркате непрекъснато.

Разделете тестото на 2 части върху леко набрашнена повърхност. Притиснете го леко, увийте го в найлоново фолио и го охладете за поне 2 часа в хладилника.

След това е време е за оформяне на бисквитите. Пуснете фурната да загрява на 180°C. Вземете тестото - първо едната, после и другата част - и го разточете върху леко набрашнена повърхност до дебелина около 5 mm. С помощта на формичка за бисквитки (човече) изрежете фигурките от тесто. Подредете ги върху хартия за печене, като оставите по малко разстояние между бисквитките.

Остатъкът от тестото разточете още веднъж и отново изречеже формички и подредете за печене.

Сложете тавата с бисквитки в предварително загрятата фурна за 8 до 10 минути или докато станат леко златисти и върховете им се стегнат. Оставете ги да се охладят за 10 минути, прехвърлете ги върху решетка и ги оставете да се изстинат напълно.

Декорацията

С помощта на миксер разбийте пудрата захар, ванилената захар, крем тартара и белтъка на ниска скорост, докато се смесят хубаво. Започнете да добавяте постепенно по малко вода (по 15 милилитра), докато глазурата се разреди достатъчно. С помощта на лъжица прехвърлете сместаа в торбичка или пош и започнете да декорирате сладките.

Накрая направете нослета, очички и други детайли с цветните захарни шрифтове.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Балотаж ще реши президентския вот в Полша след почти равна подкрепа за главните съперници

Кметът на Варшава Рафал Тшасковски има минимална преднина пред Карол Навроцки

21:46 - 18.05.2025
Политика

При 98% преброен вот: Румъния избра Никушор Дан и европейския си път

Крайнодесният кандидат-президент Джордже Симион губи с 900 000 гласа

20:47 - 18.05.2025
Политика

Валдис Домбровскис е "умерен оптимист", че България ще приеме еврото от догодина

ЕК няма да забави конвергентния доклад заради политическите дебати по темата в страната

18:51 - 18.05.2025
Спорт

Макс Верстапен бе недостижим в Гран При на Емилия-Романя

Четирикратният световен шампион с триумф на легендарната "Имола"

18:21 - 18.05.2025
Важно днес

Русия се опитва да брани сенчестия си петролен флот с изтребители

Натискът за затягане на контрола в Балтийско море се засилва преди новия европакет санкции срещу Москва

17:08 - 18.05.2025
Млада България

Нови стипендии помагат на бъдещи медици и студенти в творчески специалности

Кандидатстването е отворено до 4 юни, обяви фондация "Тук-Там"

17:07 - 18.05.2025
Важно днес

Папа Лъв XIV разговаря с Володимир Зеленски след интронизацията си

Главата на Римокатолическата църква встъпи в понтификата си с призив за мир и критика към социалното неравенство

13:46 - 18.05.2025
Спорт

Позиция в топ 10 за Никола Цолов на “Имола”

Легендата Роналдо (Феномена) изгледа състезаието на живо

12:33 - 18.05.2025
Важно днес

„Държат за заложници цял град“. И Васил Терзиев се усъмни, че ще има преговори за край на блокадата

Училищните дворове ще бъдат отворени за паркиране в дните на матурите за 12 клас

12:32 - 18.05.2025