Коледният сезон е време за споделяне: на смях, на истории и… на сладки. Джинджифилът е ароматът на уют, на щипка пикантност и много празничен вкус.
В духа на тази топла атмосфера ви предлагаме рецептата за джинджифилови сладки от Dr. Oetker: хрупкави, весели и напомнящи за най-пъстрата част от зимата.
Необходими продукти
2 яйца
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
4 с.л. мед
500 г брашно
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
малко карамфил
½ ч.л. джинджифил на прах
За декориране
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак. захарни звезди Dr. Oetker
1 пак. захарни сърца Dr.Oetker
1 пак. захарни перли Dr.Oetker
1 пак. шоко перли Dr.Oetker
Приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до пухкав сняг, добавете меда и олиото и разбъркайте с миксер (куки за тесто) до хомогенност. Изсипете всички сухи съставки и замесете тесто. Прибавете ваниловата есенция. Разточете тестото с достатъчно количество брашно и изрежете желаните от вас коледни фигурки.
Изпечете сладките на 180 градуса до златни ръбчета. След това можете да ги декорирате и изрисувате със захарните поръски и шрифтовете.
Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: