Рецепта за празнични мъфини с карамелен крем и шоколадова магия Снимка: © Dr. Oetker

Навярно ако проведем анкета с въпрос „Кои са съставките, без които Коледа е невъзможна?“, ще получим различни отговори, но поне 5 от тях ще се повтарят често. Подаръци, „Сам вкъщи“, Марая Кери, любов и шоколад.

За първите четири не отговаряме, но що се отнася до шоколада, с Dr. Oetker ви подаряваме тази рецепта за коледни мъфини с карамелен крем и шоколадова украса. Стават за не повече от 40 минути, а вкусът изобщо не отстъпва на десертите, които отнемат поне половин ден въртене в кухнята.

Ето и как се правят тези бързи и лесни празнични мъфини с вкусен карамелен крем и шоколадова украса.

Необходимите продукти:

За мъфините

За шоколадовите декорации

За крема

Начин на приготвяне

Поставете 12 хартиени формички за мъфини в тавичка. Загрейте фурната на 180 грдуса.

Сложете в купа сместа за мъфини, яйцата, млякото и олиото и разбъркайте с миксер за кратко на ниска степен и после още 2 минути на висока - до получаване на гладка смес. Прибавете към нея шоколадовите стърготини, които ще откриете в пакетчето, и портокаловите корички. Внимателно разбъркайте на ръка.

Разпределете тестото във вече подготвените хартиени формички. Важно е на не ги пълните догоре, защото мъфините ще уголемят размера си при печене и тестото ще прелее над формичките.

Изпечете мъфините за около 20-25 минути на средна позиция в предварително загрята фурна на 180 °C на горен и долен нагревател (не печете на вентилатор).

Извадете мъфините от тавата и ги оставете да изстинат във формичките върху решетка.

Приготвяне на шоколадовите декорации

Оставете вода да заври в тенджера и я отстранете от огъня. Поставете торбичката с глазура в нея и я оставете там за около 10 минути. Подсушете я, разклатете я енергично и отрежете връхчето. 


Поставете няколко дървените шишчета върху лист хартия за печене с малко разстояние между тях. Нарисувайте с глазурата звезди или коледни елхи върху клечките и поръсете фигурките със захарни декорации по избор.

Оставете настрана, за да се втвърдят хубаво.

Приготвяне на крема

Разбийте маслото с пудрата захар на крем, като използвате миксер - за около 3 минути. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, оставете да изстине до стайна температура. Претеглете от него 150 г и лъжица по лъжица го добавяйте към маслото, като разбърквате до получаването на хомогенен крем.



Важно: маслото и пудингът трябва да са със стайна температура.

Напълнете крема в шприц или пош с накрайник звезда (Ø около 12 mm) и оформете кръгообразни гнезда върху кексчетата.

Охладете до готовност за сервиране.

А преди да сложите мъфините на празничната трапеза, украсете ги с приготвената шоколадова декорация.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Бивш футболист е избран за новия президент на Грузия, но без вот от гражданите

Един от авторите на спорния закон за чуждестранните агенти беше посочен за президент

14:35 - 14.12.2024
Важно днес

Президентът на Южна Корея най-накрая е отстранен. Гражданите празнуват по улиците на Сеул

Хиляди хора отпразнуваха новината по улиците на Сеул

12:01 - 14.12.2024
Важно днес

Бориславова игнорира заявената "подкрепа" от Борисов и е готова да се откаже от имунитета си

Борисов се възмути от прокуратурата и поискания имунитет на Бориславова

11:38 - 14.12.2024
Важно днес

Огромно задръстване на АМ "Тракия" в посока Пловдив след тежка катастрофа

Три автомобила са се блъснали на около 15 км след излизане от София

10:41 - 14.12.2024
Важно днес

"Продължаваме промяната" излезе на протест. Петков: "Държавата работи под обаждането на една мутра"

Ръководството на ПП подкрепи пред съда шофьора на Асен Василев

09:05 - 14.12.2024