Коледни подаръци? Да бъдем практични!

Отново дойде онова време, в което започва чуденето какво да подарим и какво искаме да получим за Коледа.

Би трябвало през празниците да отпочинем, да се презаредим и настроим физически и психически за следващата година, но рядко става така.

Вместо това се втурваме през глава към моловете, пазарите и супермаркетите, подреждаме и чистим, планираме, организираме и в крайна сметка изпадаме в ситуация, в която сме безкрайно уморени, изхарчили сме куп пари за предмети, които в повечето случаи блазнят окото, но нямат кой знае какво практическо приложение, и, не на последно място, се оказваме горд собственик на подаръци, които… не ни трябват.

Всъщност Коледа би могло да е времето, в което да дадем и получим нужното, за да започнем новата година уверени, че удоволствията ще са повече, а удобството и комфортът ще съпътстват ежедневието ни, заедно със спокойствието.

Това, разбира се, може да стане с преподреждане на приоритетите. А чистенето, независимо от сезона, настроението и задачите в офиса, винаги остава приоритет. Така е, защото хигиената е важна и от гледна точка на здравето, и защото мръсните подове са неприятна гледка, която съсипва домашната хармония.

Ежедневната чистота обаче отнема време, усилия и, нека си го кажем, е досадна работа.

Прахосмукачките роботи са практичен и ценен подарък за семейства с деца, домашни любимци и всички модерни и динамични хора.

Уредите на iRobot притежават интелигентна система за навигация и картографиране на стаите в жилището, а с помощта на чувствителни сензори тези роботи са способни да обикалят дома, избягвайки препятствия и поддържайки подовите повърхности без следа от прах и мръсотия.

Важен аспект при избора на робот прахосмукачка е съвместимостта с конкретните нужди на домакинството. С различните функционалности на моделите Roomba® можем да намерим идеалния баланс между цена и възможности, а комбинираните модели осигуряват автономно сухо и мокро почистване без почти никаква намеса от човешка страна.

Представяме три робота, които променят представите ни за чистене на подове.

1. Комбинираният почистващ робот Roomba Combo® i8+ е обезпечен с най-съвременна навигация, благодарение на която сканира и анализира над 230,400 точки в секунда и бързо се ориентира в стаите на жилището. В зависимост от сезона и степента на замърсяване, моделът избира подходящата техника за почистване. Работи с технологията iRobotOS, което означава, че може да бъде инструктиран от разстояние, отвсякъде и по всяко време.

При поставяне на контейнера за вода Roomba® Combo® i8+ автоматично разпознава комбинирания режим за сухо и мокро почистване. Местата, които нямат нужда от забърсване с моп, могат да бъдат ограничени чрез мобилното приложение, избирайки No Mop Zones. С базата Clean Base® роботът се презарежда и почиства сам.

2. Роботът Roomba® Combo® i5+ работи с четиристепенна почистваща система AeroForce®, която създава мощен вакуум и отстранява дори най-дребните замърсявания.

Разполага с контейнер с голям капацитет, високоефективен филтър, който се грижи за въздуха, и чисти в два режима – сухо и мокро почистване.

Движи се по пода систематично в прави линии за оптимален резултат и по-кратък работен цикъл. Този модел се научава да разпознава всяко помещение, като картографира жилището и дава възможност да бъде настроен да почиства стая по стая.

Освен самозареждащата и самопочистваща станция, с която разполага, Roomba® Combo® i5+ има и авангарден ID Nucleus дизайн, който наподобява текстил и прави прахосмукачката робот не само модерен уред за почистване на подовете, но и красив аксесоар за дома.

3. Комбинираният модел Roomba® Combo j7+ е един от бестселърите на iRobot.

Това е единствената автономна прахосмукачка-робот 2 в 1 с моп, който изцяло се прибира в горната част, като така пази мокетите и килимите - роботът разпознава меките подови повърхности и повдига подложката си, за да не оставя мокри зацапвания. Той може сам да прецени дали да чисти в „сух“ или в „мокър“ режим.

Roomba® Combo j7+ „вижда“ и се ориентира безпроблемно в помещенията благодарение на широкоъгълна светеща камера и навигацията PrecisionVision с технологията vSLAM®.

Той разпознава и забикаля над 80 предмета като обувки, чехли, дори неприятни „изненади“, оставени от домашния любимец. Разполага със самозареждаща и самопочистваща база, може да бъде инструктиран от разстояние през смартфон или таблет, а ние можем да забравим за чистенето месеци напред, да се насладим на Новата година и да се радваме на блестящи подове 365 дни.

Коледа е време за домашен уют, спокойствие и технологии, които облекчават ежедневието и ни подаряват свободно време за любимите хора и хобита. Интелигентните прахосмукачки роботи Roomba® правят именно това - поемат грижата за чистотата, за да можем ние да живеем човешки.

Представените модели прахосмукачки роботи могат да бъдат закупени на irobot.bg със специална коледна отстъпка от цената.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024
Живот

30 години след първата титла - легендарни часовници на Михаел Шумахер отиват на търг

Наддаването ще се проведе на 13 май в Женева

11:56 - 04.05.2024