"Колко плащаш за наем в Ню Йорк?": въпросът, който отвежда Кейлъб Симпсън в апартамента от Succession и офиса на Скарлет Йохансон Снимка: © Кейлъб Симпсън

"Колко плащаш за наем в Ню Йорк?". Това е въпросът, с който влогърът Кейлъб Симпсън заговаря стотици непознати и който продължава да го отвежда на обиколки из различни апартаменти от петте района на американския метрополис.

Преди да се зачудите кой по дяволите му отговаря и кани напълно непознат човек да снима дома му - е, ами много хора, тъй като впоследствие видеозаписите от апартаментите стават част от колекция с милиони гледания.

Симпсън най-често обикаля апартаменти на цени, вариращи от 3-4 хил. до 20 хиляди долара на месец. Може да видите и места за няколко милиона долара, както и такива за под 1000.

Как изобщо му идва идеята?

Подобно на много хора, работещи от вкъщи по време на пандемията, Кейлъб Симпсън открива, че копнее за контакт с хора. Докато работи в стартъп компания, специализирана в NFT сферата, 30-годишният мъж развива паралелно свои TikTok и YouTube канали си със съдържание за живота в Ню Йорк. Симпсън изпробва различни подходи, за да е атрактивен за публиката си (като например каскади), и така да набира нови последователи. Но така и не успява да намери нишата, която да го отличи в дигиталното пространство.

След като е посъветван от приятел да направи съдържанието, което би искал да види онлайн, Кейлъб се връща към дъската си с бележки и прави няколко проучвания.

Той забелязва, че обиколките на апартаменти са популярна тема за търсене в YouTube. И това го вдъхновява да разработи простата, но успешна формула за видеоклиповете си: питайте непознати хора по улиците на Ню Йорк за цената на техния наем и след това поискайте частна обиколка на апартамента им, която целият интернет да види.

Може да си помислите, че нюйоркчани биха се възпротивили на такова смело искане, но популярността на видеоклиповете от обиколките на Кейлъб показват точно обратното.

"За три месеца достигнах милион абонати в YouTube, а Instagram акаунтът ми се приближава към милион последователи. Това е лудост", коментира Симпсън, който днес има двойно повече фенове от това.

Това, което отличава съдържанието на влогъра от стандартен оглед на имот, е неговият спокоен и игрив подход. Той не се притеснява да се повърти на пилон, монтиран към тавана в един от апартаментите, или да изпробва колко удобни са леглата на непознатите за него наематели.

"Усещам, че най-важното нещо в целия процес е да присъствам напълно с хората, които ми показват домовете си, да се отнасям с тях така, сякаш ги познавам от 10 години, и просто да вляза там и да съм този приятел, на когото не може да откажете", казва Симпсън.

Кейлъб смята, че причината за успеха на идеята му е, че показва всякакви места - от най-евтините до най-скъпите, от центъра до крайните части на града.

„Мисля, че силата на канала ми и причината защо хората го харесват толкова много е, че всеки може да бъде част от него. Не са само знаменитости или супермодели, нито са само хора със супер малки апартаменти."

В офиса на Скарлет Йохансон

В средата на юни Кейлъб попада на известната холивудска актриса Скарлет Йохансон.

Разговорът започва както с всички други интервюирани. Той я пита за цената на наема ѝ. Тя, разбира се, отказва да му я сподели, но вместо да го заведе в апартамента си, актрисата кани влогъра на обиколка в нейния офис.

"Аз съм актриса, никога не съм предполагала, че ще имам офис", разказва тя във видеото.

На него се вижда широко пространство, оживено с хора, а актрисата признава: "Имаме страхотна гледка, но прозорците ни са мръсни".

На прозорците се виждат следи от длани и Симпсън пита дали някой не се е опитвал да ги изчисти.

"О, не. Това е от хора в офиса, които са опитали да избягат", шегува се с него Йохансон.

По-късно във видеото се вижда и бюрото на актрисата, като на един от шкафовете има снимка с телевизионната водеща Опра Уинфри. Обиколката продължава в стаята за срещи с борда на директорите, а Кейлъб пита Йохансон: "Става ли ти скучно по време на срещи с борда?.

Отговорът ѝ е положителен.

Апартаментът от "Succession"

Друга скорошна обиколка на Симпсън е в апартамента от сериала на HBO "Succession" (Наследници).

Клипът отново започва с въпроса "Колко плащаш за наем в Ню Йорк?". Тук отговорът е 38 милиона долара, от което влогърът видимо се изненадва. После мъжът, на когото е зададен въпроса, признава, че това всъщност не е неговият личен апартамент, а този от "Succession", на който той изглежда е брокер.

"Не мога да разбера как е възможно да има толкова много прозорци и всеки път, когато погледнеш, да виждаш "Сентрал Парк", размишлява Симпсън.

Прозренията на Кейлъб Симпсън от обикалянето на апартаменти в Ню Йорк

Влогърът споделя, че едно от нещата, с които наемателите най-често се гордеят, е т.нар. бар количка - количка за сервиване на различни видове алкохол.

"Всички винаги ми казват: „Отиди да видиш бар количката ми!“ Това е третото нещо, което казват. Друго общо нещо е, че ако някой наистина желае да направим обиколка на апартамента му, той обикновено е много развълнуван да покаже своето пространство и се гордее с това.Съквартирантите им също. Повечето хора имат съквартиранти и предпочитат да си делят наема", споделя Симпсън пред изданието "Architectural Digest".

Друго нещо, което Кейлъб е забелязал, е, че в някои от малките апартаменти хората намират начини така да организират пространството си, че да има място за растения.

"Много хора биха си помислили, че изпълват твърде много пространството в дома си, но за тях е наистина важно да има растения. Поставили са си допълнителни рафтове, само за растенията до прозореца. Това ми направи впечатление, защото винаги е интересно да се види какво хората смятат за важно, особено на много по-малки места".

Хората почистват ли домовете си преди обиколките? Влогърът ги оставя сами да решат.

"Ако има нещо, което не искат да покажат, аз няма да го покажа. Според мен това е нещото, което поддържа клиповете живи - че всеки, който показва пространството си, се чувства комфортно. Все пак милиони и милиони хора виждат дома им, така че те поемат риск. Когато питам някого за обиколка, понякога ми казват: „Апартаментът ми не е готин.“ И аз им отвръщам: „Повярвай ми, не е така. Просто не осъзнаваш, че си в уникален апартамент", разказва Симпсън.

Любимият апартамент, който влогърът е обиколил, е на модела на бански Хейли. Намира се в Сохо, Манхатън - кварталът, прочут с дизайнерските си бутици и модерни художествени галерии. Наемът на моделката е 17 хил. долара на месеца.

@calebwsimpson We went back and did a full length tour if this sports illustrated model! Live on U tube now @haleyybaylee ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

В друго видео Кейлъб показва апартамента на известната бизнесдама и телевизионна личност Барбара Коркоран, която признава, че само за поддръжката му плаща близо 10 хил. долара месечно.

От началото на 2023 г. влогърът прави обиколки и извън Ню Йорк. Казва, че много хора му пишат да дойде в техните градове, но за него Ню Йорк остава най-интересното и забавно място за живеене и фокусът във видеата му ще остане там.

Колкото до хората, които показва, Кейлъб избира личности, които смята, че "има какво да дадат на света, независимо дали е артистична стойност или са просто интересни".

"Ако хората могат да видят други да преследват мечтите си или да правят това, което ги интересува в Ню Йорк - това е мощно послание. Също така, прозрачността около наема и желанието да споделяме и да бъдем открити за живота си - мисля, че много хора са доста затворени в себе си относно финансите си."

Най-голямата мечта на влогъра е да посети апартамента на Опра Уинфри.

"Тя е икона. Да можеш дори да поговориш с нея би било страхотно, камо ли да видиш нейното пространство и да се помотаеш малко с нея. Парис Хилтън е друга легенда, сама по себе си. Бонус: Ким Кардашиян. Има и кой да ме свърже с нея", заlършва Симпсън.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024
Важно днес

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Според журналиста Илхан Андай номинацията на Йончева не е най-доброто, но е необходимото за ДПС

16:10 - 28.04.2024
Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024