Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света" Снимка: © Screenshot

Американските консерватори скоро ще могат да използват ново приложение за запознанства, създадено специално за хора, споделящи техните ценности. Те няма да се нуждаят от услугите на популярни платформи, като Tinder и Bumble, и да разговарят с хора, които заемат различна от тяхната политическа позиция.

Решението за всичко това се крие в стартирането на The Right Stuff - създател, на което е Раян Макени - по-малката сестра на бившия прессекретар на администрацията на Доналд Тръмп Кейли Меканани. В промоционален видеоклип, публикуван в сряда, който показва снимки на бели американци, Макенани гледа в камерата и казва:

"Хей, момчета, аз съм Раян. Трябва да ви разкажа за нещо, което съм толкова развълнувана да обявя - приложение за запознанства за всички нас, консерваторите".

Приложението работи само с покани, така че не всеки може да се присъедини. Очаква се то да излезе на пазара през септември и да бъде безплатно за ползване.

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, ако поканят свои приятели в приложението. Това правило обаче няма да важи за мъжете, които ще трябва да плащат допълнително за премиум достъп.

"И между другото, това са единствените две възможности: мъже и жени. The Right Stuff се състои в това да попаднете в правилния басейн на запознанства, от хора, които споделят същите ценности и убеждения като вас", казва Раян Макеани в промоционалния клип.

В него създателката на платформата казва, че е време да бъде поставен края на "годините от лошо срещи и загубено време с хора, които не виждат света по нашия начин - правилния начин".

The Right Stuff се различава от останалите приложение за запознанства, някои от които предлагат на потребителите си да споделят предпочитаните от тях местоимения, ваксинационния си статус за COVID-19 и дори да посочат дали подкрепят репродуктивните права.

"Другите приложения за запознанства се опитват да бъдат модерни. Ние събираме хора със споделени ценности и сходни страсти", се казва в рекламата на приложението.

Сред инвеститорите на новата платформа е технологичният милиардер и привърженик на Тръмп Питър Тийл, който е инвестирал близо 1,5 млн. долара в The Right Stuff. Приложението отчасти се управлява и от бившия политически помощник на 45-ия президент Джон Макенти.

Това е поредната платформа, която американските консерватори стартират заради техните разбирания, че големите технологични компании цензурират хората с десни убеждения. По-рано тази година на пазара излезе и социалната мрежа на Тръмп, наречена "Truth Social", в която модериране на коментари и публикации почти няма.

Доналд Тръмп официално пусна новата си социална мрежа

.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борис Бонев поиска парламента да освободи паркинга до "Александър Невски"

Депутатите продължават да ползват зоната край храма

19:58 - 08.12.2023
Важно днес

Христо Хинков: Ще подам оставка, ако одитът на "Пирогов" не е верен

Хинков определи поведението на депутатите от ГЕРБ и ДПС в Народното събрание като "безпрецедентен случай".

18:38 - 08.12.2023
Важно днес

Бившия кмет на Пловдив се сдоби с нов пост при митрополит Николай

Здравко Димитров ще отговаря за имотите на митрополията

18:06 - 08.12.2023
Текстове от партньори

Конструкторите на LEGO са с 31% намаление в магазините на Kaufland

Веригата предлага над 200 идеи за детски коледни подаръци на атрактивни цени през декември.

17:28 - 08.12.2023
Важно днес

Двама депутати от "Възраждане" скочиха на бой срещу Манол Пейков

Пейков репликираше Костадинов, докато той обявяваше Украйна за "пропаднала държава"

16:35 - 08.12.2023
Европейски дневници

За първи път жена застава начело на Европейската инвестиционна банка

55-годишната Надя Калвиньо е първата жена и първата испанка, начело на ЕИБ

16:30 - 08.12.2023
Важно днес

14 години по-късно: газовите системи на България и Сърбия ще бъдат свързани

Първите количества по тръбата се очаква да потекат до дни

16:21 - 08.12.2023