Снимка: © Screenshot

Американските консерватори скоро ще могат да използват ново приложение за запознанства, създадено специално за хора, споделящи техните ценности. Те няма да се нуждаят от услугите на популярни платформи, като Tinder и Bumble, и да разговарят с хора, които заемат различна от тяхната политическа позиция.

Решението за всичко това се крие в стартирането на The Right Stuff - създател, на което е Раян Макени - по-малката сестра на бившия прессекретар на администрацията на Доналд Тръмп Кейли Меканани. В промоционален видеоклип, публикуван в сряда, който показва снимки на бели американци, Макенани гледа в камерата и казва:

"Хей, момчета, аз съм Раян. Трябва да ви разкажа за нещо, което съм толкова развълнувана да обявя - приложение за запознанства за всички нас, консерваторите".

Приложението работи само с покани, така че не всеки може да се присъедини. Очаква се то да излезе на пазара през септември и да бъде безплатно за ползване.

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, ако поканят свои приятели в приложението. Това правило обаче няма да важи за мъжете, които ще трябва да плащат допълнително за премиум достъп.

"И между другото, това са единствените две възможности: мъже и жени. The Right Stuff се състои в това да попаднете в правилния басейн на запознанства, от хора, които споделят същите ценности и убеждения като вас", казва Раян Макеани в промоционалния клип.

В него създателката на платформата казва, че е време да бъде поставен края на "годините от лошо срещи и загубено време с хора, които не виждат света по нашия начин - правилния начин".

The Right Stuff се различава от останалите приложение за запознанства, някои от които предлагат на потребителите си да споделят предпочитаните от тях местоимения, ваксинационния си статус за COVID-19 и дори да посочат дали подкрепят репродуктивните права.

"Другите приложения за запознанства се опитват да бъдат модерни. Ние събираме хора със споделени ценности и сходни страсти", се казва в рекламата на приложението.

Сред инвеститорите на новата платформа е технологичният милиардер и привърженик на Тръмп Питър Тийл, който е инвестирал близо 1,5 млн. долара в The Right Stuff. Приложението отчасти се управлява и от бившия политически помощник на 45-ия президент Джон Макенти.

Това е поредната платформа, която американските консерватори стартират заради техните разбирания, че големите технологични компании цензурират хората с десни убеждения. По-рано тази година на пазара излезе и социалната мрежа на Тръмп, наречена "Truth Social", в която модериране на коментари и публикации почти няма.

Доналд Тръмп официално пусна новата си социална мрежа

.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

САЩ разследват руски олигарх - основател на втората по големина алуминиева компания в света

Предполага се, че руският милиардер е заобиколил наложените му санкции

Путин призна независимостта на Запорожка и Херсонска области, ООН осъди референдумите

Очаква се Путин да говори днес, след което да се присъедини към празничен митинг на Червения площад

"Тренд": ГЕРБ е на 9,3% пред ПП, "Възраждане" са трети

Според "Тренд" 13,9% от имащите право на глас ще упражнят това право в полза на "Възраждане"

Топовни салюти за Илхам Алиев в София - прелюдия към старта на гръцкия интерконектор

Румен Радев посреща президента на Азербайджан днес, очакват се разговори за газа

КЗК: "Лукойл България" злоупотребява с монопола си в горивата

Нарушенията са в пазара на горива на едро, твърди антимонополната комисия

Финландия затваря границите си за руски туристи от полунощ

Руските туристи вече не могат да посещават Финландия, която им служеше за "входна врата" към ЕС.

Димитър Стоянов: Тежко въоръжение, докато съм министър аз, няма как да дам

Ресорният министър заяви, че няма как да погаз решение на парламента, касаещо военната помощ за Украйна

Никола Минчев: Искам хората да знаят, че промяната ще е трайна - дори в най-трудния район

"Държа на уважението към Народното събрание - като юрист и като гражданин"