Иван Шишков е новият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, като поема министерството в един от най-критичните му периоди - след открития конфликт между досегашния премиер Кирил Петков и министъра от квотата на ИТН Гроздан Караджов.

Шишков беше част от екипа на Виолета Комитова в двата служебни кабинета на Стефан Янев - първо като неин съветник, а след това и като неин заместник. В този период МРРБ взе решението да прекрати плащанията по всички "заварени" договори за започнали и завършени пътни ремонти, възлагани в последните месеци от управлението на ГЕРБ, заради съмнения за сериозни злоупотреби.

Забавянето на средствата по тези договори остана за разрешаване в кабинета на Кирил Петков, като се оказа и причината за някои от най-големите сътресения в управлението на МРРБ. Протестите на пътните строители заради неизплатените 50% от тези пари се организират и в момента.

Междувременно Виолета Комитова реши да се занимава със собствена политическа кариера, като стана съучредител на партията на Стефан Янев "Български възход".

Самият Иван Шишков е 58-годишен архитект по образование, работил е като проектант в „Интерпроект“ и „Софпроект“.

Между 2002 и 2008 г. той е главен архитект на район "Банкя" в Столична община, а от 2008 до 2021 г. е главен архитект на "Триадица".

Решението му да напусне районната администрация дойде след фаталния инцидент на бул. "Иван Гешов" през февруари 2021 г., когаот 16-годишно момче беше убито от токов удар заради оголен кабел на незаконен павилион пред входа на болница "Св. Иван Рилски".

Шишков твърдеше, че няма лична отговорност за прокарването на кабела до павилиона, защото е бил в отпуск, когато началник на отдел издала служебна бележка, използвана като основание от собственика пред ЧЕЗ.

Разследването по случая продължава повече от една година, а до момента още няма повдигнато обвинение срещу конкретен виновник за смъртта на детето.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Соноя Мидзуно влиза в най-голямата си роля досега

Едно от атрактивните лица, които ще гледаме в "Домът на дракона"

България ще купи само един танкер с LNG за октомври

 "За ноември и декември не намерихме слотове"

Русия е изгубила "половината от авиацията на Черноморския флот" след взривовете в Крим

Путин назначи нов командир на Черноморския флот след провалите

Линда Еванджелиста отново блести във Vogue, но белезите от травмата остават по тялото ѝ

"Имам разрези по цялото тяло. Имах конци. Носих компресиращи дрехи под брадичката си. Цялото ми тяло беше здраво стегнато в продължение на 8 седмици - нищо не помогна"

„Захарни заводи“ Горна Оряховица празнува 110-години от основаването си

Компанията е най-дълго функциониращият и голям производител на захар и захарни изделия в страната

Татуировки "White Power" и "Кръв и чест": Как DAZN отмени мач на български боксьор

Иван Николов трябваше да се бие срещу английския рапър KSI, но неонацистките надписи по тялото му доведоха до провал

Ивайло от Банишора и 28-метровата витрина на бъдещето

28,80 метровата витрина в Kaufland Банишора е сертифицирана от TÜV

Сменено е цялото ръководство на ДФ "Земеделие"

Бившият директор изкара на поста си само 5 месеца