Снимка: © Facebook

Тази сутрин палатковият лагер на кръстовището на Ректората на Софийския университет бе разрушен с камъни, а един от тримата деятели се оказа известният провокатор Георги Флоров. В миналото той е обяснявал как е приемал пари от политически партии, за да участва в протести, а също е признавал, че е привърженик на ГЕРБ.

Трима провокатори съборили палатките пред Ректората с камъни

Собственикът на фирма за статисти „Флоров G“ качи видео в профила си във „Фейсбук“, на което показа как с още двама души влачат палатките на демонстрантите и чупят пейки. Причината – били „недоволни“ от това, че няколко души блокират София.

„Те са трима на блокадата. Входирахме жалба срещу тези метежници. Идваме да ги питаме изпълниха ли указа на Румен Радев, изметоха ли кръстовищата?“, казва 25-годишният мъж във видеото.

Тримата провокатори виждат мъж и жена, които са под една от шатрите и се обръщат към тях с думите: „Как сте граждани? Много сте малко. Вие нямате разрешение, кой каза, че тук трябва да има шатра? Какво правите тук? Вдигайте катуна“. След това започват да нанасят щети по издигнатия лагер и събарят тентата.

„Като няма полиция, която да ви разкара, ние ще ви разкараме. Един пенсионер ще ми затваря центъра на София. Чувстваме се успели!“, казва Флоров и показва разрушения лагер.

Още през 2013, в интервю за NOVA, 18-годишният тогава мъж казва, че „агенциите за статисти набират платени протестиращи“. А пред bTV споделя, че е привърженик на ГЕРБ.

„Първите, които ме наеха за платен протестиращ, бяха от Атака през февруари“, казва преди 7 години Флоров. „Платиха ми 5 лева, бяхме с флаери на Атака и със знамена. Не бях само аз, имаше и други хора. На 19 февруари групата на Атака беше платена, беше ни наредено да викаме и да следваме един по-активен протестиращ“, заявява тогава той в разгара на предишните големи протести у нас.

„Една приятелка ме попита във „Фейсбук“ дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кого, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори – „за Атака“. 15 лв. плюс ядене. Парите се раздават след 22:00 вечерта. Организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя“, споделя той пред bTV и добавя, че от ГЕРБ са му платили 20 лв.

В социалните мрежи Георги Флоров има снимка с тениска на партията на Бойко Борисов.

Той неведнъж е изразявал своята позиция относно демонстрациите срещу правителството, а във видео в YouTube от 30 юли твърди, че „София е затворена заради 20 идиоти“, докато шофира автомобила си.

През последните дни Флоров е участник в т. нар. контрапротести на бул. „Ситняково“, пише offnews.

Тази сутрин от "Отровното трио" обвиниха провокаторите, че са „хора, изпратени от управляващите“. „Това е поредната наглост на мутрите, които ни управляват“, споделиха от „Отровното трио“.

Все още от пресцентъра на МВР не са обявили информация дали са задържали провокаторите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти