Кой събори палатките пред СУ: Симпатизант на ГЕРБ с история в платените протести Снимка: © Facebook

Тази сутрин палатковият лагер на кръстовището на Ректората на Софийския университет бе разрушен с камъни, а един от тримата деятели се оказа известният провокатор Георги Флоров. В миналото той е обяснявал как е приемал пари от политически партии, за да участва в протести, а също е признавал, че е привърженик на ГЕРБ.

Трима провокатори съборили палатките пред Ректората с камъни

Собственикът на фирма за статисти „Флоров G“ качи видео в профила си във „Фейсбук“, на което показа как с още двама души влачат палатките на демонстрантите и чупят пейки. Причината – били „недоволни“ от това, че няколко души блокират София.

„Те са трима на блокадата. Входирахме жалба срещу тези метежници. Идваме да ги питаме изпълниха ли указа на Румен Радев, изметоха ли кръстовищата?“, казва 25-годишният мъж във видеото.

Тримата провокатори виждат мъж и жена, които са под една от шатрите и се обръщат към тях с думите: „Как сте граждани? Много сте малко. Вие нямате разрешение, кой каза, че тук трябва да има шатра? Какво правите тук? Вдигайте катуна“. След това започват да нанасят щети по издигнатия лагер и събарят тентата.

„Като няма полиция, която да ви разкара, ние ще ви разкараме. Един пенсионер ще ми затваря центъра на София. Чувстваме се успели!“, казва Флоров и показва разрушения лагер.

Още през 2013, в интервю за NOVA, 18-годишният тогава мъж казва, че „агенциите за статисти набират платени протестиращи“. А пред bTV споделя, че е привърженик на ГЕРБ.

„Първите, които ме наеха за платен протестиращ, бяха от Атака през февруари“, казва преди 7 години Флоров. „Платиха ми 5 лева, бяхме с флаери на Атака и със знамена. Не бях само аз, имаше и други хора. На 19 февруари групата на Атака беше платена, беше ни наредено да викаме и да следваме един по-активен протестиращ“, заявява тогава той в разгара на предишните големи протести у нас.

„Една приятелка ме попита във „Фейсбук“ дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кого, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори – „за Атака“. 15 лв. плюс ядене. Парите се раздават след 22:00 вечерта. Организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя“, споделя той пред bTV и добавя, че от ГЕРБ са му платили 20 лв.

В социалните мрежи Георги Флоров има снимка с тениска на партията на Бойко Борисов.

Той неведнъж е изразявал своята позиция относно демонстрациите срещу правителството, а във видео в YouTube от 30 юли твърди, че „София е затворена заради 20 идиоти“, докато шофира автомобила си.

През последните дни Флоров е участник в т. нар. контрапротести на бул. „Ситняково“, пише offnews.

Тази сутрин от "Отровното трио" обвиниха провокаторите, че са „хора, изпратени от управляващите“. „Това е поредната наглост на мутрите, които ни управляват“, споделиха от „Отровното трио“.

Все още от пресцентъра на МВР не са обявили информация дали са задържали провокаторите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024