КПКОНПИ иска самолета и яхтата на Божков, докато той се готви за участие на изборите Снимка: © Unsplash

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) внася иск в Софийски градски съд за отнемане на незаконно придобито имущество от Васил Божков и свързани с него лица на стойност над 406, 5 млн. лв.

Повече от половината от тази сума – над 278 млн. лв. се претендират лично от бившия хазартен бос, който се укрива в Дубай след повдигнатите от българската прокуратура 19 обвинения.

КПКОНПИ пише, че в исковете попадат самолет „Bombardier“ на стойност 34 млн. лв., моторна лодка „Brig Falcon 420“ за 1,1 млн. лв. и яхта „Wasabi 60Apex“ за 41 хил. лв.

От Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти в София и Балчик, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, недвижими имоти в Париж и др.

Във Facebook профила си укриващият се в Дубай бивш собственик на „Национална лотария“ нарече заведените дела „предизборен шум“. Въпреки че партията му „Българско лято“ не получи съдебна регистрация до изтичането на крайния срок за записване в ЦИК, той не се е отказал да участва в парламентарните избори на 4 април с друга формация.

Вчера Божков обяви във Facebook, че от 13:00 ч. на 23 февруари (вторник) ще се включи на живо и ще обяви кой ще бъде мандатоносителят на „Българско лято“.

Интересното е, че в същия час заплашената от заличаване националистическа партия „Възраждане“ ще проведе пресконференция, на която ще обяви листите на формацията за вота на 4 април.

Божков вече предложи на Слави Трифонов и неговата партия „Има такъв народ“ да се обединят за изборите, но той му отказа.


Васил Божков атакува Слави Трифонов след отказа му за коалиция


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024