Снимка: © Unsplash

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) внася иск в Софийски градски съд за отнемане на незаконно придобито имущество от Васил Божков и свързани с него лица на стойност над 406, 5 млн. лв.

Повече от половината от тази сума – над 278 млн. лв. се претендират лично от бившия хазартен бос, който се укрива в Дубай след повдигнатите от българската прокуратура 19 обвинения.

КПКОНПИ пише, че в исковете попадат самолет „Bombardier“ на стойност 34 млн. лв., моторна лодка „Brig Falcon 420“ за 1,1 млн. лв. и яхта „Wasabi 60Apex“ за 41 хил. лв.

От Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти в София и Балчик, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, недвижими имоти в Париж и др.

Във Facebook профила си укриващият се в Дубай бивш собственик на „Национална лотария“ нарече заведените дела „предизборен шум“. Въпреки че партията му „Българско лято“ не получи съдебна регистрация до изтичането на крайния срок за записване в ЦИК, той не се е отказал да участва в парламентарните избори на 4 април с друга формация.

Вчера Божков обяви във Facebook, че от 13:00 ч. на 23 февруари (вторник) ще се включи на живо и ще обяви кой ще бъде мандатоносителят на „Българско лято“.

Интересното е, че в същия час заплашената от заличаване националистическа партия „Възраждане“ ще проведе пресконференция, на която ще обяви листите на формацията за вота на 4 април.

Божков вече предложи на Слави Трифонов и неговата партия „Има такъв народ“ да се обединят за изборите, но той му отказа.


Васил Божков атакува Слави Трифонов след отказа му за коалиция

Прочети