Крадци са откраднали автомобила на Росен Плевнелиев от паркинга на столичния „Ринг мол“ в събота, 18 декември. SUV-то, марка BMW, е било шофирано от съпругата му Десислава Банова – водещата на емисия „Прогноза за времето“ в Нова ТВ. По думите ѝ става дума за 4-та кражба от същата локация. 

След като паркирала, Банова се насочила към вратите на мола, където мъж с раница се сблъскал агресивно в нея, секунди след което тя видяла как колата ѝ излиза от паркинга, през вдигнатите бариери, и се насочва към Околовръстното шосе. След това Банова загубила сигнала от GPS-а и не е ясно къде се намира автомобилът в момента, нито кой е извършителят.

„Около 15:45 ч. паркирах на ниво -1. Слязох и тръгнах към мола, имам опция автоматично заключване и чух от разстояние как автомобилът се заключи. В същото време разговарях по телефона и наближавайки вратата, доста арогантно цели три пъти в мен се бутна един мъж. Той беше с раница на гърба. Ако не говорех по телефона, щях да реагирам по-бързо, защото бях чувала за подобна схема“, разказа Банова пред Нова ТВ.

„След малко вече не виждах мъжа, който вървеше в моята посока и влизаше с мен в мола. Тогава се усъмних, тръгнах към колата и видях, че някой се качва в нея и напуска ниво -1“, добави тя.

Според нея схемата е често използвана: „Бутайки се в мен, този човек пробва да прихване сигнала на ключа, друг човек седи до колата, той му подава сигнала, другият влиза, запалва и потегля“.

В „Ринг мол“ бариерите са спуснати и не се плаща паркинг. Това е 4-ият подобен случай в този мол за последния месец, като от полицията съобщават, че при всички тях потърпевшите са жени.

„Още на първата минута 112 бяха уведомени за кражбата. Случва се абсолютно безнаказано, безскрупулно, пред камерите. Полицията и застрахователната компания разполагат със записи“, каза Банова.

Колата е открадната в 15:50 ч., а шест минути по-късно крадците заглушават GPS-сигнала, който стига до застрахователната компания и до приложението на смартфона ѝ, с което следи локацията на джипа. Последното местоположение, на което тя го вижда, е на околовръстното шосе, в посока Горубляне.

Банова смята, че става въпрос за една и съща престъпна група и в 4-те случая. Тя предполага, че джипът е в някой гараж, но не знае къде.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

По време на включването си в Нова телевизия съпругата на президента Плевнелиев направи и политическо изказване: „Връщаме се към онези мракобесни, мутренски времена от 90-те. Дали тези хора не се ползват с някакъв чадър от по-нависоко? Надявам се, че органите на реда ще си свършат работата - не само да бъде открит автомобилът, но и автомобилите на останалите потърпевши. Застрахователят ще ми го изплати, но искам да помогна на останалите хора. Ако някой се бутне във вас в мола, бъдете нащрек“, каза Десислава Банова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев и Йотова полагат клетва и започват втория си мандат

Президентът ще се обърне към нацията от трибуната на Народното събрание

Пореден случай на агресия срещу медици, Сербезова призова за "уважение, а не терор"

Мъж е задържан, след като нахлу в Covid-отделение в Русе и се спречка с лекари

Лена Бориславова: Прокуратурата забравя, че власт власт възпира

"КПКОНПИ няма да е едноличен, а колективен орган"

След уволнението в "Автомагистрали": "Задкулисието се връща през задния вход"

Десислава Христова уличи новия шеф на АПИ във връзка с проблемна фирма от "инхаус" поръчките

Microsoft купува създателите на Call of Duty и World of Warcraft за $69 млрд.

Това е най-голямата сделка по придобиване в историята на Microsoft