Кралят и наследниците: Бъкингамският дворец показа нови снимки на Чарлз и кралското семейство Снимка: © Twitter/Hugo Burnand

Крал Чарлз III гледа към следващото поколение от монарси в нов портрет с неговите наследници, публикуван по-малко от седмица след коронясването му.

Бъкингамският дворец показа нова снимка на краля заедно с преки му наследници - сина му принц Уилям и внука му принц Джордж.

Снимката, направена в Тронната зала на двореца, показва 74-годишния Чарлз с кралски регалии, облечен в тържествена мантия , а на главата му е поставена неговата корона. Монархът е седнал на един от троновете от 1902 г., които е изработен за коронацията на Едуард VII.

Портретът е изпълнен с богата символика и кралски цветовете - златно, червено и лилаво.

Бъкингамският дворец публикува и втора снимка с новия крал, на която той стои до съпругата си - кралица Камила. Двамата позират заедно с някои от членовете на семейството на Камила, които присъстваха на коронацията миналата събота. Това са сестра ѝ Анабел Елиът, внуците й Фреди Паркър Боулс и Гюс и Луис Лопес, както и нейният праплеменник Артър Елиът.

И двете снимки са заснети от британския фотограф Хюго Бърнанд, който работи с кралското семейство от повече от 20 години. Пред сп. "Hello!" той споделя, че е било "важно да направи тази снимка".

"Проучих доста архивите от предишни коронации и не видях снимки с наследниците. Въпреки че сме виждали снимки на кралицата, принц Чарлз, принц Уилям и принц Джордж, никога не сме ги виждали в тронната зала с всички регалии", обяснява фотографът.

"На тази снимка има много церемониалност. Но в същото време смятам, че успях да покажа същността на тези хора, което за мен я прави не само исторически документ, но и портрет", допълва той.

Чарлз и Камила бяха коронясани на 6 май по време на пищна традиционна церемония в Уестминстърското абатство. На коронацията присъстваха високопоставени гости от цял свят, а хиляди хора се събраха по улиците на Лондон, за да наблюдават историческото събитие. Това беше първата коронация във Великобритания от 70 години насам.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024
Живот

30 години след първата титла - легендарни часовници на Михаел Шумахер отиват на търг

Наддаването ще се проведе на 13 май в Женева

11:56 - 04.05.2024
Важно днес

"Не искаме да сме мегафон на правителството". Италианската обществена телевизия обяви стачка след медиен скандал

Журналистите се оплакват от опити за политически натиск

10:37 - 04.05.2024
GEN Z дневници

Vol. 20: Зендея не може да играе тенис, японци блокират Instagram гледка

И още: какво е общото между футболните фланелки и шоколада

09:51 - 04.05.2024