Снимка: © Народно събрание

Кристиан Вигенин е избран за нов председател на предизборния щаб на БСП, който трябва да подготви партията за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. 

Вигенин е член на Изпълнителното бюро на БСП и зам.-председател на партията, като досега отговаряше за международната дейност на партията. Той е и бивш външен министър в кабинета "Орешарски" (2013-2014 г.). 

Цялото ИБ на БСП с изключение на председателя Корнелия Нинова подаде оставката си веднага след провала на изборите от 4 април, но не само Вигенин, а още двама от досегашните му членове ще бъдат включени в новия предизборен щаб. 

Това са Атанас Зафиров и Вяра Емилова. Зафиров ще отговаря за коалиционната политика и местната власт в структурата на щаба, а Емилова - за връзката с ЦИК и избирателните комисии. 

Отговорникът по медиите и PR-а на кампанията на БСП ще е Иван Ченчев. Динко Желев ще се занимава с партийната и организационната дейност в щаба, Теодор Славев  - с "Анализи, стратегии, послания", Мирослава Гатева ще поеме международната дейност, Габриел Вълков - младежките инициативи, а финансовата дейност е поверена на Александър Нейчев. 

Досега председател на предизборния щаб на БСП беше Георги Свиленски. 

Новото изпълнително бюро на партията ще се формира след седмица, а на 30 май ще бъдат одобрени и кандидатските листи за изборите на 11 юли. Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"