Кристиан Вигенин оглави предизборния щаб на БСП Снимка: © Народно събрание

Кристиан Вигенин е избран за нов председател на предизборния щаб на БСП, който трябва да подготви партията за предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Вигенин е член на Изпълнителното бюро на БСП и зам.-председател на партията, като досега отговаряше за международната дейност на партията. Той е и бивш външен министър в кабинета "Орешарски" (2013-2014 г.).

Цялото ИБ на БСП с изключение на председателя Корнелия Нинова подаде оставката си веднага след провала на изборите от 4 април, но не само Вигенин, а още двама от досегашните му членове ще бъдат включени в новия предизборен щаб.

Това са Атанас Зафиров и Вяра Емилова. Зафиров ще отговаря за коалиционната политика и местната власт в структурата на щаба, а Емилова - за връзката с ЦИК и избирателните комисии.

Отговорникът по медиите и PR-а на кампанията на БСП ще е Иван Ченчев. Динко Желев ще се занимава с партийната и организационната дейност в щаба, Теодор Славев - с "Анализи, стратегии, послания", Мирослава Гатева ще поеме международната дейност, Габриел Вълков - младежките инициативи, а финансовата дейност е поверена на Александър Нейчев.

Досега председател на предизборния щаб на БСП беше Георги Свиленски.

Новото изпълнително бюро на партията ще се формира след седмица, а на 30 май ще бъдат одобрени и кандидатските листи за изборите на 11 юли.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024