Кубрат Пулев би дарил 50% от сумата от мача с Джошуа за борбата с Covid-19 Снимка: © Facebook.com/KubratPulev

Кубрат Пулев е готова да дари половината от сумата, която ще спечели от боксовия мач за титлата в тежка категория срещу Антъни Джошуа, за борба с Covid-19, ако мачът се състои.

Българинът говори пред немското издание "Билд" и поясни: "Ще даря 50% от парите на неуморните герои, които се борят с коронавируса. На лекарите, сестрите и за болници, които имат нужда от уреди в битката срещу този ужасен вирус".

Както е известно, двубоят трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон на стадиона на "Тотнъм". Заради пандемията от коронавирус беше преместен за 25 юли, а сега е отложен за неопределено време.

Все още не е ясно каква ще е пълната сума, която Пулев ще получи в мача за колана на Международната боксова федерация. Първоначалните прогнози сочат, че той ще спечели хонорар в рамките на 2,5 млн. долара.

"Искам да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права“, споделя 38-годишният българин.

"В България всичко беше затворено по-рано, отколкото в Германия и беше обявено извънредно положение. Рядко излизам от дома си. В тренировъчната зала съм само с брат ми Тервел. Единственият друг човек е чистачката. Понякога обстановката е призрачна. Но можем да се справим с тази криза само с разум и ако всички страни работят заедно. В момента тренировките са за сила и издържливост - вдигане на тежести, лицеви опори, коремни преси, бягане на пътека. Спарингите ще започнат през май. Готов съм за мача, имам много енергия, невероятна издържливост и сила, както и достатъчно опит", каза Пулев.

Напоследък се появиха информации, че Кубрат се е разделил с треньора си Ули Вегнер заради работата му с Джо Гусън. Те обаче не отговарят на истината, каза боксьорът. "Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион“, каза Пулев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024