Кулинарната книга "По-здрави деца" на Nestle със сребро на BAAwards'21-22

На BAAwards'21-22 Nestle взе сребърна награда в категория "Kампания, свързана с корпоративна социална отговорност" за Кулинарна книга Нестле за по-здрави деца".

Един от хората, стоящи зад успешната кампания е Албена Колячева. Тя оглавява корпоративните връзки на Nestle България през 2021, което идва като естествено продължение на 14-годишния ѝ опит в компанията.


Защо в кампанията "По-здрави деца" Nestle поставихте фокуса върху "споделеното време" между родители и деца? То ли е в основата на създаването на здравословни хранителни навици у малките?

Сърцето на тази кампания е кулинарна книжка с балансирани рецепти, подходящи за деца. Създадохме я така, че да насърчи въвличането на децата от най-ранна детска възраст в приготвянето на домашна храна. А това става основно, когато деца и родители споделят време заедно. Разбира се, в книжката споделихме и принципите на Порция Баланс, за да може да съчетаем полезното с приятното. Така дадохме възможност децата да научават ценна информация за храната и хранителната стойност на отделните храни. А най-важното е, че го правят, докато изживяват ценността на споделеното време със семейството.

В забързаното ни ежедневие все повече родители споделят, че трудно намират време, което наистина пълноценно да посветят на децата си. Това е актуален проблем, който непрестанно се развива през последните години. Същевременно в световен мащаб все по-често се говори за пандемия от наднормено тегло и затлъстяване. Друг тревожен факт е затлъстяването при децата в предучилищна и училищна възраст.

Всичките тези проблеми имат своето решение преди още да са се разгърнали. И решението е съвсем естествено – можем просто да започнем да въвличаме децата в готвенето. Повечето от тях обичат да помагат и да им се гласува отговорност. А готвенето, освен, че ги прави да се чувстват по-големи, ги кара да се забавляват. Така те реално учат, докато играят и споделят качествено време с родителите си.

Кулинарната книга "По-здрави деца" на Nestle със сребро на BAAwards'21-22

И тук стигаме до реалните резултати. Урокът за пълноценното хранене и безценното време с най-близките. Точно затова домашно приготвяната храна често пъти е определяна от специалистите в тази област като един от най-добрите избори. Тя позволява да се контролират количествата на съставките – например мазнините и да се използват продукти и методи на приготвяне на храната, които са щадящи за организма.

Затова вярваме, че кампанията беше отличена, защото адресира актуални социални въпроси по актуален начин, предлагайки достъпни решения. За нас беше чест Българската Асоциация на Рекламодателите да отличи кампанията сред най-добрите маркетингови решения в наградите BAAWARDS '21-2 със сребърна награда в категория „Кампания, свързана със Социална Отговорност“ за Кулинарна книга за детско балансирано хранене на „Нестле за по-здрави деца“. Това е знак за смисъла на усилията и отдадеността на всички екипи, допринесли за реализирането й.

Колко реални семейства и поддръжници на каузата се включиха в кампанията и какъв е реалният отзвук, който предизвикахте?

Не можем да пропуснем подкрепата, която получихме от популярни инфлуенсъри като Теодора Титова, Савина Николова, Венета Романски и Никол Кунева, така и на много хора, които ни подкрепиха в хода на кампанията. Повече от 450 родители споделиха своите семейни рецепти, от които 51 бяха публикувани в безплатната Кулинарна Книга за балансирано хранене. Фактът, че електронното издание на книгата бе свалено над 12 000 пъти ни кара да вярваме, че усилията ни са насочени в правилната посока и да продължаваме да я развиваме.

Как тази инициатива се вписва в цялостната политика и философия на компанията за активен и здравословен начин на живот, която водите от години? Как планирате да продължите да я развивате?

Инициатива изцяло отговаря на целите на глобалната кампания „Нестле за по-здрави деца“. Тя цели да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители в изграждането на балансирани хранителни навици.

Кулинарната книга "По-здрави деца" на Nestle 2022

В България инициатива „Нестле за по-здрави деца“ е фокусирана върху Образователна програма, която се радва на широк интерес сред редица образователни институции с холистичен поглед върху образованието на децата. Заедно с образованието в училище, предоставяме и редица материали за игри и обучение у дома.

Съвсем наскоро включихме и новия ни образователен модул Устойчивост, който цели да вдъхнови децата да са отговорни към отпадъците, които те самите създават в ежедневието си.

Стремим се да достигаме до все повече деца и се радваме на подкрепата на Министерството на образованието и регионалните инспекторати и най-вече на отдадените и предприемчиви преподаватели и отговорни родители. А образователните материали са съобразени с интересите на децата и предоставят информацията по съвсем достъпен и естествен за възрастта им начин. Стремим се и да вдъхновяваме към активен начин на живот, като обединяваме посланията на „Нестле за по-здрави деца“ с Нестле за Живей Активно! и други инициативи като СПОРТУВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА и Fun Run Kids – Pleven Marathon и Run Bulgaria например. Вярваме, че всяка една кампания, която не е ограничена със старт и финал, а всяка година се развива, за да отговаря на потребностите на хората, води до смислени и трайни резултати. А това е ролята на отговорния бизнес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024