КЗК глоби Българската петролна и газова асоциация с 2 500 лв. Снимка: © Getty Images

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от 2 500 лв. на Българската петролна и газова асоциация заради това, че е не е изпълнила задължението си да съдейства на КЗК в извършваната от комисията проверка. Антимонополният орган проверява производители и търговци на горива в страната, както и тяхното сдружение, за евентуални нарушения при определянето на цените на горивата.

На 27 май тази година КЗК извърши проверка на място в офиса на Българската петролна и газова асоциация.

КЗК влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация

Проверяващите са поискали от служителите да им бъдат предоставени всички електронни адреси, които се използват за служебна кореспонденция. Получили са достъп до седем електронни пощенски кутии, съдържанието на които е иззето. Прегледът на иззетата електронна кореспонденция обаче установява, че БПГА използва активно още един електронен адрес. Този адрес обаче не е бил предоставен на проверяващия екип, въпреки изричната покана.

Извършеното нарушение води до трайна невъзможност на служителите на КЗК да получат достъп до въпросния електронен адрес и да изземат доказателства. Напълно е осуетена и възможността Комисията да получи съдържанието на тази пощенска кутия в състоянието, в което е била към деня на проверката на място, се казва в съобщението на КЗК.

Решението за наложената санкция подлежи на обжалване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024
Живот

"Животът няма аутокорект" - Платформата „Как се пише?“ с нова образователна кампания

Сайтът „Как се пише?“ е най-популярният онлайн справочник за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език.

19:42 - 27.03.2024