Легендарният ТВ водещ Лари Кинг почина на 87 г. Снимка: © Getty Images

Един от най-популярните телевизионни водещи в света Лари Кинг почина на 87-годишна възраст.

Създателят на Larry King Live по CNN се бореше с усложнения след коронавирусна инфекция през последните седмици. Официалната причина за смъртта не се съобщава в информацията от телевизията Ora Meda.

"В продължение на 63 години, както в радиото, така и в телевизията и в дигиталните медии, хилядите интервюта, награди и световно признание на Лари бяха доказателство за уникалния му и непреходен талант като журналист", се казва в изявлението на медията.

"Независимо дали интервюираше президента на САЩ, чуждестранен лидер, популярна личност, скандални персонажи или обикновени хора, Лари харесваше да задава къси, директни и ясни въпроси. Вярваше, че кратките въпроси обикновено водят до най-добрите отговори - и не грешеше в тази своя преценка", се казва още в съобщението.

Кинг се бореше с различни здравословни проблеми в последните години. В края на 80-те години той претърпя сърдечен удар, по-късно беше опериран от рак на простатата и тумор в белия дроб. Журналистът имаше и диабет тип 2.

Независимо от всичко Кинг продължаваше да работи до последно, преди да влезе в болница. Ветеранът имаше планове и за собствен подкаст.

Лари Кинг има няколко награди за телевизионна журналистика и е част от залата на славата на радиото и телевизията.

В продължение на 25 години той водеше едноименното си токшоу по CNN, в което са гостували световноизвестни политически лидери, артисти, музиканти и др.

Роден на 19 ноември 1933 г. в Бруклин, Лари Кинг беше женен 8 пъти, като се раздели с последната си съпруга през 2019 г. Той има пет деца, девет внуци и четирима правнуци.

През август 2020 г. Кинг изгуби две от децата си само за няколко седмици - синът му Анди (65 г.) почина от сърдечен удар, а дъщеря му Чая (51 г.) от рак на белите дробове.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024