Lenovo става партньор на италианския футболен шампион „Интер“ от следващия сезон – 2021/2022. Логото на технологичния гигант вече ще е поставено в задната част на емблематичната фланелка на „нерадзурите“, които през изминалата кампания прекъснаха доминацията на „Ювентус“ в шампионата и сега трофеят в Калчото ще грее на екипите им.

Lenovo е официален глобален технологичен партньор на клуба от 2019 г. и допринася активно за трансформацията му, предоставяйки както центъра за обучение на Inter - Suning в Апиано Джентиле, така и оборудването на централата им с иновативна технология.

Като част от надграденото партньорство Lenovo ще подкрепи „Интер“ с технология за събиране и управление на големи количества данни, трансформиране на операции и постигане на по-добри резултати на и извън терена. По-интелигентната технология на Lenovo позволява на клуба да цифровизира исторически архиви и документи за по-лесен достъп до данни, свързани с предишни мачове и тренировки, съобщават от технологичната компания.

„Интер“ постигна доста подобрения в производителността си от две години насам, откакто си партнира с Lenovo. Изчислителната мощност на сървърите на Lenovo е намалила времето, необходимо на клуба за обработка на отчети, с цели 25%.

Производителността и скоростта на обработка на данни на „Интер“ са се подобрили с 20%, управлявайки над 100 милиона точки от GPS данни, събрани през последните два сезона по време на тренировките.

Технологията Media Asset Management на Lenovo е от значение за поддържането на 50 000 часа цифрово видео, позволяващо хостинг на 400 терабайта дигитално съдържание в цифровия архив на „Интер“.

Lenovo предостави редица иновации и техника в ползва на „Интер“ - от интегриране на крайни сървърни устройства за по-голяма ефективност при събирането и обработката на данни до високоефективните персонални компютри, монитори и устройства. Спрямо новото споразумение компанията ще даде на клуба цялостно IT-решение за хардуер, софтуер и поддръжка. В него са включени лаптопите ThinkPad™, мониторите ThinkVision™ и устройствата за сътрудничество ThinkSmart.

Използването на по-интелигентните технологии на Lenovo позволява на „Интер“ да поддържа екипния дух и да си сътрудничи безпроблемно чрез уеб конференции и работа от разстояние.

Корпоративният изпълнителен директор на „Интер“ (Милано) Алесандро Антонело каза, че „сливането на футбола и технологиите сега е от съществено значение за издигането на „Интер“ до нови висоти. От начина, по който взаимодействаме с нашите фенове до инструментите, с които разполагаме - това партньорство на Lenovo стои в основата на всичко това. Имаме удоволствието да задълбочим партньорството си с тях и заедно можем да подхранваме иновациите, за да направим „Интер“ все по-технологично напреднал и ориентиран към бъдещето“.

„Откакто се събрахме заедно, нашето технологично партньорство с „Интер“ постигна реални осезаеми подобрения в представянето. Това е среща на победители, посветени на непрекъснат успех както на терена, така и извън него“, каза Лука Роси, президент на Intelligent Devices Group, Lenovo. „Фокусирани върху смела визия за осигуряване на по-интелигентни технологии за всички, ние сме нетърпеливи да продължим да укрепваме нашето партньорство, за да постигнем истински напредък в цифровото превръщане на „Интер“ в клуб на бъдещето за следващото поколение фенове и по-широката общност“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нахлуването в LGBT-център "струва" само 3000 лв. глоба на Боян Расате

Съдът не намери основания за по-тежка присъда

Исторически обрат в САЩ: Върховният съд вече не защитава правото на аборт

Щатите вече могат сами да решават дали да забранят напълно абортите

Изтичащият срок за новите пенсии създаде напрежение в Бюджетната комисия

Йордан Цонев се засегна, че "парламентът не е длъжен да работи с форсирана газ"

БСП се ядоса на Слави Трифонов: Няма да позволим да чисти гузната си съвест с лъжи за нас

Лидерът на ИТН обвини и БСП в "национално предателство" след вота за Северна Македония

Резултатите от матурите за 7 клас: Как да проверим оценките по български език и математика

МОН отчита проблемите заради дългото дистанционно обучение на випуска

"Ще говоря аз, ще виждате мен, но ще чувате думите на г-н Слави Трифонов"

ИТН приписа решението за РСМ на "прегръдка" между Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски

МЗ разреши поставянето на втора бустерна доза срещу Covid-19

Но най-малко 4 месеца след ваксинирането с първата бустерна доза

"Възраждане" са използвали парите на депутатите си за дарения вместо за приемни и екипи

Напускането на Елена Гунчева от "Възраждане" освети нов казус с разходите, които партиите правят

Украинските войски напускат Северодонецк след седмици на тежки сражения

Битката в оспорвания град е ключова за Русия и контрола над Донбас