Lenovo става партньор на италианския футболен шампион „Интер“ от следващия сезон – 2021/2022. Логото на технологичния гигант вече ще е поставено в задната част на емблематичната фланелка на „нерадзурите“, които през изминалата кампания прекъснаха доминацията на „Ювентус“ в шампионата и сега трофеят в Калчото ще грее на екипите им.

Lenovo е официален глобален технологичен партньор на клуба от 2019 г. и допринася активно за трансформацията му, предоставяйки както центъра за обучение на Inter - Suning в Апиано Джентиле, така и оборудването на централата им с иновативна технология.

Като част от надграденото партньорство Lenovo ще подкрепи „Интер“ с технология за събиране и управление на големи количества данни, трансформиране на операции и постигане на по-добри резултати на и извън терена. По-интелигентната технология на Lenovo позволява на клуба да цифровизира исторически архиви и документи за по-лесен достъп до данни, свързани с предишни мачове и тренировки, съобщават от технологичната компания.

„Интер“ постигна доста подобрения в производителността си от две години насам, откакто си партнира с Lenovo. Изчислителната мощност на сървърите на Lenovo е намалила времето, необходимо на клуба за обработка на отчети, с цели 25%.

Производителността и скоростта на обработка на данни на „Интер“ са се подобрили с 20%, управлявайки над 100 милиона точки от GPS данни, събрани през последните два сезона по време на тренировките.

Технологията Media Asset Management на Lenovo е от значение за поддържането на 50 000 часа цифрово видео, позволяващо хостинг на 400 терабайта дигитално съдържание в цифровия архив на „Интер“.

Lenovo предостави редица иновации и техника в ползва на „Интер“ - от интегриране на крайни сървърни устройства за по-голяма ефективност при събирането и обработката на данни до високоефективните персонални компютри, монитори и устройства. Спрямо новото споразумение компанията ще даде на клуба цялостно IT-решение за хардуер, софтуер и поддръжка. В него са включени лаптопите ThinkPad™, мониторите ThinkVision™ и устройствата за сътрудничество ThinkSmart.

Използването на по-интелигентните технологии на Lenovo позволява на „Интер“ да поддържа екипния дух и да си сътрудничи безпроблемно чрез уеб конференции и работа от разстояние.

Корпоративният изпълнителен директор на „Интер“ (Милано) Алесандро Антонело каза, че „сливането на футбола и технологиите сега е от съществено значение за издигането на „Интер“ до нови висоти. От начина, по който взаимодействаме с нашите фенове до инструментите, с които разполагаме - това партньорство на Lenovo стои в основата на всичко това. Имаме удоволствието да задълбочим партньорството си с тях и заедно можем да подхранваме иновациите, за да направим „Интер“ все по-технологично напреднал и ориентиран към бъдещето“.

„Откакто се събрахме заедно, нашето технологично партньорство с „Интер“ постигна реални осезаеми подобрения в представянето. Това е среща на победители, посветени на непрекъснат успех както на терена, така и извън него“, каза Лука Роси, президент на Intelligent Devices Group, Lenovo. „Фокусирани върху смела визия за осигуряване на по-интелигентни технологии за всички, ние сме нетърпеливи да продължим да укрепваме нашето партньорство, за да постигнем истински напредък в цифровото превръщане на „Интер“ в клуб на бъдещето за следващото поколение фенове и по-широката общност“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти