"Левски" вече се казва "Бате Борисов": най-добрите шеги за сагата с акциите на клуба Снимка: © ПФК "Левски"

Събитието на деня несъмнено бе връчването на мажоритарния пакет от акциите на ПФК "Левски" на премиера Бойко Борисов и хаосът, който съпътстваше този процес.

Сашо Диков престоя повече от час пред сградата на Министерски съвет, където призоваваше министър-председателя да слезе и да приеме ценните книжа, джиросани на Борисов от Георги Попов - бизнес партньор на досегашния собственик на клуба Васил Божков.

Освен да остави феновете на отбора в недоумение за това кой в крайна сметка притежава "Левски", ситуацията предизвика десетки шеги в социалните мрежи. Подбрали сме някои от най-добрите:

"Новото име на "Левски" е "Бате Борисов"", написа Георги Банов, с препратка не само към премиера, но и към беларуския отбор, отстранил столичния клуб в третия предварителен кръг от Шампионската лига през 2008 година.

"Гръцки гирос срещу банкянски джирос", бе текстът, придружаващ колажа на Иван Червенков:

Имаше и други шеги за джиросването на документите. След като Борисов отказа да ги приеме, Диков се насочи към изпълнителния директор на "Левски" Павел Колев, на когото в крайна сметка бяха връчени те. Ето какво роди придвижването на ценните книжа из столицата:

"Джиро: обиколка на България с акциите на "Левски", да не се бърка с колоездачната обиколка на Италия." (по @tennisfanbg)

Самият журналист също бе обект на обсъждане, след като влезе в ролята на техен преносител:

"Сашо Диков е толкова съвестен, че засрамва всички куриери, вече половин час виси на адреса и чака," написа Самуил Петканов за дългия му престой пред сградата на Министерски Съвет.

Процесът бе заснет от телевизията Евроком, в която Диков работи, а той през цялото време бе с микрофон в ръка:

"Сашо Диков е единственият, който може едновременно хем да е главен герой, хем да отразява като репортер същата тази история", написа журналистът Иван Бедров.

След цялата сага въпросът кой е притежател на ценните книжа остана висящ. Юристът проф. Огнян Герджиков, каза пред в. "Труд", че акциите са притежание на Бойко Борисов и от него се изискват активни действия, ако иска да ги прехвърли на друг.

Някои нарекоха ходът на Божков "шах с Черепа", а други зачакаха с нетърпение да се появи екип на теливизионното шоу "Съдебен спор", който да разреши казуса между бизнесмена и министър-председателя.

По думите на Герджиков джирото е едностранно волеизявление, по силата на което носителят на правото, инкорпорирано в ценната книга, се съгласява да бъде заменен от друго лице.

Това също предизвика забавна реакция в социалните мрежи:

"Тази нощ колко ли видни бизнесмени няма да мигнат от мисълта, че може да им продадат "Левски"?," гласеше една от публикациите.

"Уважаеми г-не/г-жо, Вашият мейл беше избран на случаен принцип и спечелихте мажоритарния дял от акциите на ПФК "Левски"," написа @Comba7Wombat.

"Шефът на АПИ тръгна ли вече по мегданите на селата да вика "Вземете "Левски"" три пъти?" бе едно от най-добрите попадения (@niki_todorov). То е препратка към реплика на премиера към председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" по-рано тази година. Борисов изпрати Георги Терзийски да вика по площадите "Няма да има винетки", след като новината, че за пътищата от София за Банкя и Панчерево е нужна такава предизвика протести.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024