Лиъм Пейн от One Direction е загинал след падане от балкона на хотелската си стая Снимка: © Getty Images

Лиъм Пейн от британската момчешка група One Direction е загинал при инцидент в Аржентина. 31-годишният изпълнител е паднал от балкона на хотелската си стая в Буенос Айрес, който се намирал на третия етаж на сградата.

Музикантът е бил в Аржентина, за да присъства на концерт на друг изпълнител от бой бандата Найъл Хоран. По последни данни става дума за инцидент, но разследването продължава.

В миналото британският певец е говорил публично за злоупотребата си с алкохол. Именно падане в нетрезво състояние е една от основните версии за инцидента.

Местната полиция съобщава, че са се отзовали на сигнал за „агресивен мъж, който може да е под въздействието на наркотици и алкохол“, пише агенция Reuters.

Мениджърът на хотела съобщава за силен шум в задния двор на хотела, а когато полицията пристига, установява, че мъж е паднал от балкона на стаята си, се казва в изявлението на полицията.

Стотици фенове се събраха пред хотела, който е ограден с полицейска лента.

Лиъм Пейн е роден в Англия през 1993 г. и едва на 16 години, става част от One Direction. Момчешката група е създадена от музикалния продуцент Саймън Кауъл в британското риалити шоу X Factor през 2010 г.

Групата, състояща се от Лиъм Пейн, Найъл Хоран, Хари Стайлс, Луис Томлинсън и Зейн Малик, не печели сезона на The X Factor, но се превърна в една от най-популярните момчешки групи в историята.

Заедно продават над 70 милиона албума по целия свят, с хитове като What Makes You Beautiful, Night Changes и Steal My Girl.

One Direction прекъснаха съвместната си кариера като група за неопределено време през 2016 г., а Пейн започна солова кариера, като издаде дебютния си сингъл Strip That Down.

В интервю за британския Guardian през 2019 г., Пейн разкрива, че в продължение на две години е бил на терапия срещу зависимости. Разказва, че на върха на славата на One Direction е започнал да злоупотребява с алкохол и лекарство за епилепсия като стабилизатор на настроението, за да се справи с „непостоянните възходи и падения“, които е преживявал.

През лятото на 2023 г. Пейн обяви, че от шест месеца е трезвен.

Изпълнителят стана баща през 2017 г., когато тогавашната му партньорка, певицата Черил Коул, която е съдийка в X Factor, му роди син. Двойката се раздели през 2018 г. след две години съвместен живот.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Проверка откри нови нередности в театрите в Пловдив, Варна и Плевен

Театри отчитали по две представления на ден, за да вземат по-голяма субсидия

18:05 - 17.10.2024
Важно днес

Израел потвърди, че лидерът на "Хамас" е бил убит при удар в Газа (Обновена)

Трима терористи са убити при израелски удар в Газа

17:20 - 17.10.2024
Европейски дневници

Мъск пак се размина с наградата "Сахаров". ЕП обяви краткия списък с номинирани

Три номинации на активисти и организации ще се борят за отличието

16:30 - 17.10.2024
Живот

Следродилната депресия: дълбокият мрак, който може да бъде разсеян

Ако психичните заболявания имаха образ върху тялото, всичко щеше да е някак по- лесно

15:35 - 17.10.2024
Важно днес

Съдът в Пловдив остави в ареста погребален агент, обвинен в измама с фалшиви кремации

Амбарев е взел 1639 лв. за услугата да кремира телата на починали хора, но не го е направил

14:15 - 17.10.2024