LIBRE: Ароматът, който провокира свободата Снимка: © YSL

,,Един ден името ми ще бъде изписано на Шанз-Елизе със златни букви". Успехът отнема време. Но когато звездата на Yves Saint Laurent изгрява идеите му се превръщат в сензация за една нощ. После във вечни емблеми на стила и свободния избор на жените - от дамския смокинг, през роклята с щампа по рисунки на Мондриан до гардеробът на Катрин Деньов в знаменитите ѝ филми.

Yves Saint Laurent престава да бъде просто име. Превръща се в категорично въплъщение на бранда.

Вдъхновението

Едно от най-силните вдъхновения на дизайнера са белите цветя. Те са любимите му растения, за които споделя, когато му задават известните въпроси на писателя Марсел Пруст.

Цветята на Yves Saint Laurent оживяват в парфюмите на бранда, като следват изискания вкус на Лоран. Още от 70-те верни на времето си, авангардни и със свободен дух.

Уханието на Libre е отгледано между Франция и Мароко, замислено между Париж и Ню Йорк. Уловено движение между типично мъжкото и истински женственото.

Лицето на новия Libre

Dua Lipa е безусловният избор на бранда, заради убеждението, че никой не би могъл по-добре да предаде посланието на Libre. От поп звезда до социално ангажиран магнат, лидер на своето поколение според списание Time.

Dua споделя ценностите на Librе и въплъщава огнения аромат на женственост.

,,Ароматът е дръзко отклонение от нормата, емоционален призив за жените да прегърнат своята свобода.", казват от YSL.

Ароматът

Горещ портокалов цвят и в комбинация със студенината на лавандула. Нероли и мандарина. Ванилия и смола. Ароматът е изграден върху типично мъжка структура и ултра-женствено сърце.

Лавандулата се отглежда в ниските планински райони на Прованс - специален продукт на програмата "Yves Saint Laurent’s Diva lavender", която насърчава възраждането на лавандуловите култури във Франция. Цветът се събира на ръка.

Портокаловата съставка идва от региона на Рабат-Сале-Кенитра в Мароко и също се събира ръчно - само от жени. В Libre kонцентратът е изключително богат и доминиращ.

Създателите

Майсторите парфюмери Anne Flipo и Carlos Benaim комбинират френската лавандула и мароканския портокалов цвят. Провокативният ход на Ан е да го превърне в женствен аромат, точно както Yves Saint Laurent превръща оригиналния мъжки смокинг в изискан тоалет за жени. Като парижката половина от екипа на Libre, Anne е перфектният избор за проекта. Тя се увлича по райското ухание на портокаловия цвят още на 15 г. Носи с удоволствие и смокингът на Yves Saint Laurent, защото в него се чувства секси, истинска и свободна.

Carlos Benaim е роден в любимата на Yves Saint Laurent Мароко. Вече е нюйоркчанин, който следва корените си и винаги внася средиземноморска нотка в своите композиции. Carlos за първи път е посветен в мистериите на ботаниката в Танжер - от баща си - фармацевт, който дестилира собствените си есенции.

Заедно, макар и от двете страни на Атлантика, Flipo и Banaim постигат своята хармонична визия за Libre.

Флаконът

„Харесвам роклята да бъде умерена, но аксесоарът да е смел“, казва Yves Saint Laurent.

За Libre дизайнерката на бутилката Suzanne Dalton прави неочакваното, позволявайки си свобода с една емблема. С едно движение тя обръща емблематичното Cassandra лого YSL настрани, прегъва го така, че да следва острия ъгъл на флакона и го прикрепя към стъклото.Балансът между мъжествената и женствената линия на аромата е изразена и в дизайна, в чистите геометричните линии на костюм по поръчка.

Родена в семейство на художници, Suzanne Dalton израства във величествения Дарбишър, където майка ѝ - почитателка на модната дизайнерка и италианска аристократка Elsa Schiaparelli, предава на дъщеря си страстта си към модата. Баща ѝ - бивш агент на MI5, я учи на строгост и решителност.

Suzanne пристига в Париж на 18-годишна възраст с еднопосочен билет и от 2003 г. работи по външността на дизайна на първия си флакон парфюм.

Дуа Липа От поп звезда до социално ангажиран магнат: Новият проект на Дуа Липа откъсва младите от интернет


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024