Lidl става официален партньор на УЕФА Евро 2024 Снимка: © Lidl

Lidl става глобален партньор на Европейското първенство по футбол 2024. Партньорството започва заедно с европейските квалификации и ще бъде в сила, както по време на квалификациите през 2023 и 2024 г., така и по време на финалния турнир на първенството през 2024 г.

От 14 юни до 14 юли 2024 г. най-добрите национални отбори в Европа ще се съберат в Германия, за да се състезават за европейската титла, в десет различни града. Страните, които ще се борят за купата в всички 51 мача от финалния турнир, ще бъдат определени от европейските квалификации, които ще се проведат от март 2023 г. до март 2024 г.

Като един от водещите ритейлъри в Германия и цяла Европа, Lidl се вписва логично като партньор на турнира на Европейската футболна асоциация - със силното си присъствие в страната домакин на Евро 2024 и с над 12 000 магазина в 31 държави, 30 от които в Европа. Точно както футболът вдъхновява милиони хора всеки ден, така Lidl е надежден партньор на милиони потребители в цяла Европа за ежедневното им пазаруване, казват от компанията.

“Радостни сме, че сме част от събитие, което вълнува не само нашите клиенти, но и служителите ни. Така както нашите продукти са достъпни за всички, така и ние искаме да допринесем Евро 2024 да се превърне в преживяване за всички - например чрез нашите Lidl фен зони. Множеството страни, в които Lidl ще споделя тези вълнения, и фактът, че финалният турнир ще се проведе в страната, в която започва историята ни, правят това партньорство много специално за нас", коментира Йерон Бал, член на Борда на директорите за сектор „Клиенти“ в Lidl International.

С партньорството Lidl отправя и послание за важността на пресните плодове и зеленчуци, както и на спорта и физическите упражнения за активния и здравословен начин на живот, както и за това, че начинът, по който се храним и активното движение оказват огромно влияние не само върху здравето на хората, но и върху околната среда. Като следва принципите на Планетарната здравна диета (Planetary Health Diet), веригата постоянно обогатява асортимента си, така че да улесни клиентите да вземат съзнателни решения за покупка на здравословни и устойчиво произведени продукти. Част от тях е и въвеждането на международни стандарти за маркетинговите похвати, насочени към децата.

„УЕФА гордо приветства Lidl като партньор на квалификациите на Евро 2024. Присъствието на веригата на целия континент ще допринесе изключително много за популяризирането на този забележителен турнир. Очакваме с нетърпение и съвместната ни работа за утвърждаване важността на грижата за здравето и благополучието като ценности, които Lidl и УЕФА споделят взаимно.“, сподели Ги-Лоран Епщайн, маркетинг директорът на УЕФА.

Сътрудничеството е част от стратегията на Lidl за подкрепа на спорта на международно ниво. То се характеризира със споделено разбиране за важността от движението и спорта и отразява стремежа на веригата да постига целите си с отдаденост и професионализъм.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Huawei Mate X3 - златното сечение между дизайн и функционалност

Да направиш тънък, лек и красив сгъваем телефон, който да не прилича на сандвич, със сигурност не е проста задача

19:21 - 31.05.2023

Домът на киното си търси нов стопанин

Казусът за съдбата на Дома на киното привлече вниманието и на депутати в парламента

18:43 - 31.05.2023

Прокуратурата повдига обвинения на кмета на Варна Иван Портних

Иван Портних е привикан от Окръжна прокуратура във Варна като обвиняем по два казуса

17:48 - 31.05.2023

Гигантски гумени патета плават в Хонконг

Запознайте се с проекта на холандския творец Флорентин Хофман отблизо

17:39 - 31.05.2023

Петков се яви на разпит в прокуратурата, въпреки че ѝ няма "голямо доверие" (Обновена)

Петков е бил разпитван за разпространения от Радостин Василев запис на заседанието на ПП

16:59 - 31.05.2023

Петьо Петров - Еврото е издирван по обвинения в принуда и незаконни записи

Прокуратурата издирва Пепи Еврото, за да го обвини в принуда и правене на незаконни записи

16:04 - 31.05.2023

Ясен Тодоров остава зам.-директор на НСлС: Главният прокурор назначавал и чистачките в Следствието

Прокурорската колегия на ВСС отказа да разгледа искането за отстраняване на Ясен Тодоровс

15:58 - 31.05.2023