Lidl става официален партньор на УЕФА Евро 2024 Снимка: © Lidl

Lidl става глобален партньор на Европейското първенство по футбол 2024. Партньорството започва заедно с европейските квалификации и ще бъде в сила, както по време на квалификациите през 2023 и 2024 г., така и по време на финалния турнир на първенството през 2024 г.

От 14 юни до 14 юли 2024 г. най-добрите национални отбори в Европа ще се съберат в Германия, за да се състезават за европейската титла, в десет различни града. Страните, които ще се борят за купата в всички 51 мача от финалния турнир, ще бъдат определени от европейските квалификации, които ще се проведат от март 2023 г. до март 2024 г.

Като един от водещите ритейлъри в Германия и цяла Европа, Lidl се вписва логично като партньор на турнира на Европейската футболна асоциация - със силното си присъствие в страната домакин на Евро 2024 и с над 12 000 магазина в 31 държави, 30 от които в Европа. Точно както футболът вдъхновява милиони хора всеки ден, така Lidl е надежден партньор на милиони потребители в цяла Европа за ежедневното им пазаруване, казват от компанията.

“Радостни сме, че сме част от събитие, което вълнува не само нашите клиенти, но и служителите ни. Така както нашите продукти са достъпни за всички, така и ние искаме да допринесем Евро 2024 да се превърне в преживяване за всички - например чрез нашите Lidl фен зони. Множеството страни, в които Lidl ще споделя тези вълнения, и фактът, че финалният турнир ще се проведе в страната, в която започва историята ни, правят това партньорство много специално за нас", коментира Йерон Бал, член на Борда на директорите за сектор „Клиенти“ в Lidl International.

С партньорството Lidl отправя и послание за важността на пресните плодове и зеленчуци, както и на спорта и физическите упражнения за активния и здравословен начин на живот, както и за това, че начинът, по който се храним и активното движение оказват огромно влияние не само върху здравето на хората, но и върху околната среда. Като следва принципите на Планетарната здравна диета (Planetary Health Diet), веригата постоянно обогатява асортимента си, така че да улесни клиентите да вземат съзнателни решения за покупка на здравословни и устойчиво произведени продукти. Част от тях е и въвеждането на международни стандарти за маркетинговите похвати, насочени към децата.

„УЕФА гордо приветства Lidl като партньор на квалификациите на Евро 2024. Присъствието на веригата на целия континент ще допринесе изключително много за популяризирането на този забележителен турнир. Очакваме с нетърпение и съвместната ни работа за утвърждаване важността на грижата за здравето и благополучието като ценности, които Lidl и УЕФА споделят взаимно.“, сподели Ги-Лоран Епщайн, маркетинг директорът на УЕФА.

Сътрудничеството е част от стратегията на Lidl за подкрепа на спорта на международно ниво. То се характеризира със споделено разбиране за важността от движението и спорта и отразява стремежа на веригата да постига целите си с отдаденост и професионализъм.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

В Северна Македония избират президент на първи тур

Кандидатите са 7, втория тур ще е на 7 май

07:51 - 24.04.2024
Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024