Снимка: © Getty Images

Изслушването на министъра на външните работи Екатерина Захариева и на министъра на правосъдието Десислава Ахладова от мониторинговата група в Европейския парламент се отлага за януари. То трябваше да се проведе утре, но от ЕП не са успели да намерят преводачи с български език. 

Това обяви БНР, а информацията потвърди евродепутатът Елена Йончева пред Клуб Z. Основната причина не е, че преводачи по принцип няма, а заради новите, по-строги разписания, свързани с пандемията от Covid-19. Засега няма допълнителна информация, но най-вероятно става въпрос за пътуването и настаняването на преводачите.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева и правосъдният министър Десислава Ахладова са поканени на повторно изслушване от мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона. Евродепутатите не са доволни от изслушването им на 28 август.

След него до България са изпратени допълнителни въпроси, но и отговорите са били незадоволителни, съобщават от националното радио.

Председателят на групата – нидерландската евродепутатка София ин 'т Велд, уведомила секретариата, че изслушнатето е изключително важно. И е уверила, че то ще се състои още в началото на януари 2021 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина