Листите за 16 МИР - Пловдив град: Кои са кандидатите за депутати на Избори 2023

Пълен мишмаш. Това е първото впечатление, което създават някои имена в листите на партиите за изборите на 2 април в 16 МИР - Пловдив град.

Стари кадри на БСП се появяват в най-малко 3 конкуриращи се листи с кандидат-депутати - видимата щета за социалистите след разпадането на местната организация заради конфликта на Корнелия Нинова и Георги Гергов.

Приближеният до Гергов екс-депутат от БСП Георги Търновалийски сега е номиниран за народен представител от "Български възход" и е поставен на 2-ро място в местната листа след Стефан Янев. Интересното е, че комисията в 48 Народно събрание, която трябваше да разследва скандалните опити за присвояването на Международния панаир Пловдив, беше оглавена от депутата на "Възход" Румен Йончев. Малко преди началото на кампанията БСП-Пловдив изгуби над 100 свои членове - отново лоялни на Георги Гергов вместо на "Позитано" 20.

Валери Жаблянов, който беше зам.-председател на 44 Народно събрание за около година от квотата на БСП, сега е водач на листата на "Левицата" - коалицията между АБВ, "Движение 21" и партията на Мая Манолова. Жаблянов беше изключен от партията на конгреса на 11 февруари.

Още един интересен трансфер е прехвърлянето на доскорошната депутатка от "Български възход" Лилия Недева към коалицията на Ива Митева и Любомир Каримански "Заедно". Недева е станала водач в Пловдив на листата на новата формация на бившите кадри от ИТН.

Бившият член на ръководството на Инициативата "Правосъдие за всеки" адвокат Росен Рашков сега е кандидат за депутат от слабо известния "Български съюз за директна демокрация" като представител на квотата на "Системата ни убива". На последните избори през 2022 г. Рашков беше номиниран от "Изправи се България" на Мая Манолова, но този път майките на деца с увреждания и бившия омбудсман се оказаха в различни предизборни "лагери".

Официално, "Правосъдие за всеки" подкрепи кампанията на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за изборите на 2 април. Рашков не е член на ръководството на инициативата от октомври 2022.

Ето как изглеждат и подробните листи на партиите и коалициите в 16 МИР Пловдив - град.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024