Снимка: © Getty Images

Френският президент Еманюел Макрон ще прекрати изолацията си една седмица след като беше диагностициран с Covid-19. От Елисейския дворец съобщават в четвъртък, че Макрон вече не показва симптоми на заболяването. Досега той се оплакваше от повишена температура, умора и мускулни болки. 

"В съответствие с действащия здравен протокол, карантината на президента на Републиката вече може да се прекрати с изтичането на седем дни", се казва в съобщението. 

Френският държавен глава ще може да се прибере обратно в официалната си резиденция, за да отпразнува Бъдни вечер в компанията на своята съпруга Брижит Макрон. Той отново напомня на съгражданите си "значението на социалната дистанция, проветряването на помещенията, носенето на маска, редовното миене на ръце и ограничаването на броя на всекидневните контакти в условията на епидемията", съобщава Le Figaro. 

По време на боледуването си Макрон се изолира в имение на територията на Версай, но продължи да се занимава с по-важните политически въпроси и да провежда дистанционни срещи. 

"Той ще продължи да следва този модел на работа в следващите часове и дни", се казва в съобщението на Елисейския дворец. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина