На 92-годишна възраст медийният магнат Рупърт Мърдок се сгоди за пореден път - сега половинката му се оказа 67-годишната рускиня Елена Жукова, бивша тъща на Роман Абрамович.

За Мърдок това ще бъде пети брак - и втори годеж в рамките на една година. Само до април 2023 г. австралийският милиардер планираше да се ожени за жена на име Ан Лесли Смит, с която се познаваше от около 6 месеца.

Годежът се разпадна само за няколко седмици. А през лятото на 2023 г. Мърдок е започнал новата си връзка с Жукова - молекулярен биолог по професия и майка на бившата жена на Абрамович Дария Жукова.

Първоначално Елена Жукова е работила в Централния институт по хематология на СССР, където се занимава с научна дейност. След разпадането на Съветския съюз тя емигрира с дъщеря си Дария в САЩ, след като получава покана да работи в центъра за изследване на диабета в Хюстън.

По-късно се премества в Лос Анджелис, където става преподавател в Калифорнийския университет.

Жукова има два брака - първият е с бащата на Даша Жукова (р. 1981) Александър Рабкин, който според руските медии е приел фамилното име на жена си, вместо да даде своето на нея.

Семейният живот се разпада доста бързо - двамата се развеждат още докато единствената им дъщеря е малко дете. Бившият мъж на Елена Жукова също емигрира на Запад, в Лондон, през 90-те.

Вторият ѝ съпруг е руски учен-биолог Георгий Гаузе, от когото тя ражда близнаци през 1992 г. в САЩ - но отново следва развод.

За връзката между нея и Рупърт Мърдок се разбра през лятото на 2023 г., когато двамата бяха засечени на круиз по Средиземно море. Според медийни публикации, Жукова и Мърдок са се запознали през общи приятели.

Даша Жукова се познава и с една от бившите съпруги на Рупърт Мърдок - Уенди.

Според Washington Post, сватбата на 92-годишния медиен собственик ще се проведе на 1 юни в Калифорния.

За последно Рупърт Мърдок беше женен за бившия модел и актриса Джери Хол, която поиска развод заради "непримирими разногласия" през лятото на 2022 г.

Той има шест деца от първите си три съпруги.

На 11 март Мърдок ще навърши 93 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024