Марешки подписал проекта за Конституция заради "обаждания от граждани", а не заради плажа Снимка: © Министерство на туризма

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки се подписа под проекта за нова Конституция на ГЕРБ малко след като каза, че няма да го стори, с което навлече критики върху себе си. Той бясни, че е променил решението си след обаждания от „хиляди граждани“, които му казали, че е грешно да не слага подписа си.

Противоречието в случая е заради факта, че в деня, в който подписа, се появи правителствено решение, с което близко до него дружество получи концесия за плажа „Кабакум-Север“.

Бивш депутат на Марешки стана концесионер на плажа Кабакум Север 2

„Сутринта (б.а. - на 2 септември) хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам. Че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си“, каза Марешки пред NOVA. „Подписът ми не е променил нищо в държавата – да не би правителството да не може да падне?“.

Марешки уточни, че се е съобразил с желанието на избирателите си, а не с правителственото решение за плажа. "Този плаж 15 г. никой не го е искал, ние не се продаваме, но ако мислите, че за нещо, което не струва нищо, ще се продадем - сваляме нивото", каза лидерът на „Воля“.

Зам.-председателят на Народното събрание сам призна, че до момента не е чел проекта, а няма и да го направи. Марешки добави, че юристите му ще го сторят и ще му кажат „кое е добро и хубаво“. „Аз не съм конституционалист, нали професионалистите трябва да дискутират?“.

Той допълни, че депутатите от ВМРО също казали, че няма да се подпишат, но после променили решението си. Каза, че ако отново му се обадят хиляди, ще изтегли подписите си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Петьо Петров - Еврото е в "близка на нас страна", според СДВР

Любена Павлова е "свързващото звено" на групите на Еврото и Нотариуса

09:15 - 22.02.2024
Важно днес

Илия Златанов: Разпитваха ме 49 пъти за 2 г. по "Осемте джуджета"

Илия Златанов разказа за 35 кг. злато и 560 хиляди евро, които са предадени на бившата съпруга на Пепи Еврото и прокуратурата

07:56 - 22.02.2024
Важно днес

Протест в София след освобождаването на шофьора, убил 15-годишния Филип

37-годишният Петър Тодоров беше пуснат от съда под домашен арест

18:16 - 21.02.2024
Живот

Майкъл Сера ли се оказа създателят на CeraVe? Супербоул разкри загадката

„О, не знаехте ли? Истината се крие пред очите. Аз съм CeraVe“

16:50 - 21.02.2024
Важно днес

Прокурор и следовател отричат познанство с Нотариуса, не знаели и за клуба за магистрати

Радослав Димов и Ясен Тодоров сами поискаха да бъде изслушани по случая

16:38 - 21.02.2024