Марешки подписал проекта за Конституция заради "обаждания от граждани", а не заради плажа Снимка: © Министерство на туризма

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки се подписа под проекта за нова Конституция на ГЕРБ малко след като каза, че няма да го стори, с което навлече критики върху себе си. Той бясни, че е променил решението си след обаждания от „хиляди граждани“, които му казали, че е грешно да не слага подписа си.

Противоречието в случая е заради факта, че в деня, в който подписа, се появи правителствено решение, с което близко до него дружество получи концесия за плажа „Кабакум-Север“.

Бивш депутат на Марешки стана концесионер на плажа Кабакум Север 2

„Сутринта (б.а. - на 2 септември) хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам. Че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си“, каза Марешки пред NOVA. „Подписът ми не е променил нищо в държавата – да не би правителството да не може да падне?“.

Марешки уточни, че се е съобразил с желанието на избирателите си, а не с правителственото решение за плажа. "Този плаж 15 г. никой не го е искал, ние не се продаваме, но ако мислите, че за нещо, което не струва нищо, ще се продадем - сваляме нивото", каза лидерът на „Воля“.

Зам.-председателят на Народното събрание сам призна, че до момента не е чел проекта, а няма и да го направи. Марешки добави, че юристите му ще го сторят и ще му кажат „кое е добро и хубаво“. „Аз не съм конституционалист, нали професионалистите трябва да дискутират?“.

Той допълни, че депутатите от ВМРО също казали, че няма да се подпишат, но после променили решението си. Каза, че ако отново му се обадят хиляди, ще изтегли подписите си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024
Важно днес

Бюджетът на София е приет с гласове от ГЕРБ и отцепниците от "Възраждане"

Заложените средства в бюджета на София са в размер на над 2,6 млрд. лв.

13:58 - 28.03.2024
Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024