Марешки подписал проекта за Конституция заради "обаждания от граждани", а не заради плажа Снимка: © Министерство на туризма

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки се подписа под проекта за нова Конституция на ГЕРБ малко след като каза, че няма да го стори, с което навлече критики върху себе си. Той бясни, че е променил решението си след обаждания от „хиляди граждани“, които му казали, че е грешно да не слага подписа си.

Противоречието в случая е заради факта, че в деня, в който подписа, се появи правителствено решение, с което близко до него дружество получи концесия за плажа „Кабакум-Север“.

Бивш депутат на Марешки стана концесионер на плажа Кабакум Север 2

„Сутринта (б.а. - на 2 септември) хиляди граждани ми се обадиха и казаха, че не одобряват това, което казвам. Че е грешно решение. Длъжни сме да се съобразяваме със структурите и симпатизантите си“, каза Марешки пред NOVA. „Подписът ми не е променил нищо в държавата – да не би правителството да не може да падне?“.

Марешки уточни, че се е съобразил с желанието на избирателите си, а не с правителственото решение за плажа. "Този плаж 15 г. никой не го е искал, ние не се продаваме, но ако мислите, че за нещо, което не струва нищо, ще се продадем - сваляме нивото", каза лидерът на „Воля“.

Зам.-председателят на Народното събрание сам призна, че до момента не е чел проекта, а няма и да го направи. Марешки добави, че юристите му ще го сторят и ще му кажат „кое е добро и хубаво“. „Аз не съм конституционалист, нали професионалистите трябва да дискутират?“.

Той допълни, че депутатите от ВМРО също казали, че няма да се подпишат, но после променили решението си. Каза, че ако отново му се обадят хиляди, ще изтегли подписите си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протест срещу връщането на хартиените бюлетини блокира движението пред парламента

 Демонстрантите блокираха движението пред сградата на Народното събрание, а цялото пространство е изпълнено с хора

19:55 - 01.12.2022

Доц. Осиковски: Facebook не е публичен площад. Може да усилва и заглушава гласове, но бутоните са в ръцете на модераторите

Според доц. Мартин Осиковски дебатът за модерирането на българския Facebook се води грубо

18:30 - 01.12.2022

"Шак" по HBO Max - неразказваната история на най-големия шоумен в NBA

Реалистичен разказ, в който О`Нийл е оставен да бъде себе си

15:17 - 01.12.2022

Kaufland ще развива магазините си като мултифункционални търговски центрове

Компанията продължава да модернизира магазините си в улеснение на своите клиенти

15:03 - 01.12.2022

ПП и ДБ отново свикват протест срещу връщането на хартиената бюлетина

Това ще е третият протест срещу хартиената бюлетина в рамките на две седмици

14:56 - 01.12.2022

Актьори от Народния театър подкрепят с подписка началника си

Част от трупата се подписа "за" директора Васил Василев. Валери Йорданов му иска оставката, обръсна косата си и брани Морфов

14:47 - 01.12.2022