Марина Стоименова става главен редактор на Euronews България

Журналистката Марина Стоименова е назначена за главен редактор на Euronews Bulgaria. Медийната група оперира в страната на мястото на ТВ "Европа", чийто изпълнителен директор е Георги Харизанов.

Стоименова работеше дълго време в Нова ТВ като политически репортер. Занапред ще извършва задълженията си в София, но няма да бъде служител на българската компания, а на централата на Euronews.

"Тя гарантира, че всички процеси се случват в съответствие с редакционната линия и ценности на компанията. Марина докладва на мениджъра, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали на Euronews - Франсоа Жиняк – в Лион, Франция", се казва в информацията.

Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката и управлението на медиите, като е била репортер, водещ новини, продуцент и водещ на актуално предаване, съобщават от Euronews.

Тя е завършила Журналистика, а тази академична година ѝ предстои дипломиране по специалност „Политология“.

Марина Стоименова ще има задачата да избере останалата част от редакционния екип на медията, в координация с Euronews и българския партньор.

"В своята кариера, Марина винаги е показвала професионализъм и почтеност. За това вярваме, че ще изпълнява ангажимента си да отстоява ценностите, заложени в основната мисия на Euronews – обективност, баланс и безпристрастност", казват още от международната медийна група.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024