Мария Шарапова стана майка на момче: "Най-красивият подарък"

Мария Шарапова и годеникът ѝ Александър Гилкс станаха родители на момче на име Теодор.

Петкратната шампионка от Големия шлем публикува снимка на своя първороден син в Instagram с думите "Най-красивият, предизвикателен и удовлетворяващ подарък, който нашето малко семейство можеше да поиска".

Според съобщението - Теодор е роден на 1 юли 2022 г. Само три месеца по-рано бившата звезда на тениса разкри за първи път, че е бременна: "Безценни начални моменти! Хапването на торта за двама винаги е бил моят специалитет".

Мария Шарапова се оттегли от тениса през 2020 г. малко след скандалите около наказанието ѝ заради употреба на забранен допинг.

През декември 2020 тя се сгоди за британския бизнесмен Александър Гилкс (42 г.), но сватбата им беше отложена заради пандемията.

Александър Гилкс е възпитаник на Итън и университета в Бристол. Той е съосновател на Squared Circles - компания, която подпомага стартиращи бизнеси. Между 2011 и 2018 г. той е директор на Paddle 8 - онлайн-аукцион за произведения на изкуството.

Той е организирал търгове за различни благотворителни организации като Raising Malawi на Мадона и фондацията на Елтън Джон за борба със СПИН. За него това не е първият брак - преди години той е женен за дизайнерката Миша Нону. Разведен е от 2017 г.

Мария Шарапова се раздели с тениса през февруари 2020 г., признавайки, че ще е трудно да изгради живота си отначало.

"Как оставяш зад гърба си единствения живот, който си познавала? Как си тръгваш от кортовете, на които си тренирала от малко дете, как спираш играта, която си обичала - играта, която ти донесе неизброими сълзи и неописума радост - спорт, в който откри семейство, както и фенове, които те подкрепяха в продължение на повече от 28 години? Това е нещо ново за мен, затова ми простете. Тенис, казвам сбогом".

Кой е годеникът на Мария Шарапова: Приятел на Елтън Джон, учил с принц Уилям

Животът на Мария Шарапова след тениса: Време с най-близките и нови бизнес начинания


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024