Мартин Карбовски е предложен за член на СЕМ от ИТН

Депутати от "Има такъв народ" са предложили Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии. Това твърди БНР, като цитира свои източници от управляващото мнозинство.

Предложението е внесено в деловодството на парламента, съобщава БНР. Информацията беше потвърдена и от "24 часа".

Преди седмица Народното събрание откри официално процедурата, по която трябва да се сменят двама членове на СЕМ заради изтичане на мандатите на София Владимирова и Розита Еленова - досегашните представители на парламентарната квота.

Според "Медиапул" - има още две възможни кандидатури за съвета от упарвляващата коалиция. ДБ са планирали да издигнат Пролет Велкова - дългогодишен радиожурналист от "Дарик", а "Продължаваме промяната" - юриста Симона Велева. БСП не са заявили намерения за своя номинация.

Първоначално се е очаквало четирите партии в коалицията да обсъдят вътрешно кандидатурите и да предложат две номинации на "доказали се професионалисти, за които всички са съгласни", съобщава медията. Изпреварващият ход на ИТН с Мартин Карбовски явно променя този вариант.

Карбовски водеше няколко предавания в Нова ТВ и ТВ7, преди да се премести в bTV през 2016 г. с "Втори план". Предаването беше прекратено през 2020 г. и оттогава журналистът се занимава с онлайн медия "Втори фронт".

Мартин Карбовски беше осъден за дискриминация от правозащитника в БХК Радослав Стоянов заради предаване от 2014 г., в което той е обиждан и подиграван от водещия и събеседниците му - днешните евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов и Цацаров пропускат заседанието на комисията "Нотариуса", депутатите изслушват само Гешев

Трима поканени адвокати също не се явиха пред депутатите

13:10 - 16.04.2024
Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024