Marvel уволни един от актьорите си, след като беше осъден за домашно насилие Снимка: © Getty Images

Номинираният за наградата "Еми" актьор Джонатан Майорс е отстранен от Marvel Studios в сериозен удар по кариерата на изгряващата звезда. Това се случва, след като той беше осъден за нападение и тормоз над бившата си приятелка.

В понеделник съдебното жури в Ню Йорк го призна за виновен в две обвинения в домашно насилие и тормоз срещу британската хореографка Грейс Джабари. Тя е останала със счупен пръст, синини и порезна рана зад ухото, след като двамата влизат в спор. Побоят над хореографката е извършен, след като тя вижда текстово съобщение от дружа жена на телефона на Майорс, в което пише: "Искам да те целувам точно сега".

Обвинението за нападението е само част от опитите на актьора да "упражни контрол" над приятелката си чрез физическо и емоционално насилие, посочиха обвинителите. На съдебните заседатели бяха показани гласови записи и текстови съобщения между бившата двойка.

"Аз съм чудовище. Ужасен човек. Не съм способен на любов", пише Майорс през септември 2022 г., докато заплашва, че ще се самоубие.

Майорс може да получи до една година затвор, когато окончателната му присъда бъде обявена през февруари. В изявление, споделено от неговия адвокат, се казва, че той продължава да вярва в невинността си, "все още има вяра в процеса и очаква с нетърпение пълното изчистване на неговото име".

След произнасянето на съдебното решение говорител на Marvel заяви, че студиото повече няма да работи с актьора. Майорс беше позициониран като ключова фигура във филмовата вселена на Marvel, като настоящата сюжетна линия беше изградена именно около неговата роля на Канг Завоевателя.

Пътуващият във времето злодей беше част от тазгодишния филм "Ант-мен и Осата: Квантуомания" (Ant-Man and the Wasp: Quantumania), двата сезона на сериала "Loki". През 2020 г. получава по-широка известност с участието си в телевизионния сериал на HBO "Lovecraft Country", за който получи номинация за наградата "Еми".

Очакваше се да участва и в предстоящата част на "Отмъстителите: Династията Канг" (Avengers: The Kang Dynasty), планиран да излезе на 1 май 2026 г. Продукцията все още е в етап писане на сценарий и снимките не са започнали. Не е ясно дали студиото планира да замени Майорс с друг актьор или да отпише изцяло героя му от филмите.

Marvel и преди е променял актьорския си екип, но заради творчески или финансови спорове, а не заради правни проблеми. Номинираният за "Оскар" Терънс Хауърд участва в първата част на "Железния човек", но впоследствие отказа да се завърне в продължението, като се позовава на причини, свързани със заплащането му във филма. Той беше сменен от Дон Чийдъл. Подобен сюжет се разви и за ролята на "Невероятният Хълк", когато Едуард Нортън беше заменен от Марк Ръфало.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Работното време на Kaufland по време на празниците

Магазините ще бъдат с намалено работно време на Великден и Гергьовден

18:03 - 30.04.2024
Важно днес

Кабинетът "Главчев" разреши частна детска болница, докато държавата още не може да построи своя

Новината провокира възмущение на Обществения съвет за Национална детска болница

17:04 - 30.04.2024
Важно днес

Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в Рафах - със или без сделка за заложниците

В Кайро се проведе нов кръг преговори за прекратяване на огъня

16:55 - 30.04.2024
Важно днес

Мъж с меч уби 13-годишно момче и рани други четирима в Лондон

Предполагаемият 36-годишен извършител е арестуван. Засега разследващите не определят атаката като терористична.

15:39 - 30.04.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024