Илон Мъск е поставил ултиматум пред служителите си в Twitter - или да въведат новата платена програма Twitter Blue по най-бързия начин, или ще бъдат уволнени.

Това твърди The Verge, като цитира вътрешна кореспонденция от компанията, която управлява социалната платформа, и разговори с източници, запознати с казуса.

Според тях - Мъск е издал разпореждане за промяна в условията на Twitter Blue. От избираема опция с месечен абонамент от 4.99 долара на месец, която отключва допълнителни възможности за настройки и премахване на рекламите, той иска да я оскъпи до 19.99 долара на месец и да я направи задължителна за всички профили със синя отметка ☑️ за верификация.

Такива са профилите на стотици хиляди хора, копмании и институции по цял свят - политици, журналисти, официални бизнес канали, популярни личности и много други обикновени потребители на Twitter, които искат да се предпазят от евентуални измами през дублиращи профили на ботове.

Според The Verge - Twitter може да накара всички верифицирани профили да се запишат в новата абонаментна програма или ще изгубят емблемата си, която потвърждава тяхната автентичност.

Крайният срок за въвеждане на тази промяна е 7 ноември. В неделя служителите на компанията, които работят по имплементирането ѝ, са получили предупреждение, че ще бъдат уволнени, ако това не се случи.

Идеята за Twitter Blue (във варианта ѝ по избор на потребителите) беше представена още при предишните мениджъри на платформата като начин за увеличаване на приходите ѝ на фона на натиска от страна на акционерите.

Приходите от този план обаче не могат да достигнат нивото на финансирането, което Twitter получава от рекламодатели към този момент.

Илон Мъск очевидно има доста по-агресивни планове да си върне инвестицията от 44 млрд. долара, който обаче рискува да отблъсне част от досегашните потребители. До момента той не е потвърдил и не е отрекъл този план, но публичната му активност в Twitter подсказва, че обмисля точно това.

Инвеститорът Джейсън Калаканис е публикувал анкета в Twitter с въпрос "Колко бихте платили, за да получите верификация и синя значка?", а 79.2% от близо 400 000 участвали казват, че не биха давали пари за подобна услуга.

12.1% са готови да платят 5 долара на месец, а 6% - 15 долара.

Илон Мъск се е включил с коментар "Интересно".

В друга размяна на реплики по повод проблемите с доказването на автентичността на профила, Мъск коментира, че "целият процес се преработва в момента".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024