Мъск vs. Зукърбърг: Милиардерите ще се бият в мач в клетка, излъчван в X Снимка: © Колаж (Getty Images)

Илон Мъск задвижва плановете си за двубой с ръководителя на Meta Марк Зукърбърг. В профила си в социалната мрежа X (бившия Twitter) милиардерът обяви, че дългоочакваният мач в клетка ще се излъчва на живо в неговата платформа.

Мъск не предостави повече подробности кога ще се случи това, но съобщи, че приходите от събитието ще отидат за благотворителност за ветерани.

Малко по-рано той каза, че вече се подготвя за битката и "вдига тежести през целия ден", но тъй като няма отделно време да тренира носил тежестите на работа.

Собственикът на X беше попитан от потребител какъв изобщо е смисълът на двубоя, а Мъск му отговори: "Това е цивилизована форма на война. Мъжете обичат войната".

Враждата между двамата милиардери започна малко след като Meta стартира конкурентно на X приложение - Threads Ръкавицата за мача бе хвърлена от Мъск, който пусна съобщение в своята платформа Twitter, че е „готов за бой в клетка“ със Зукърбърг. Шефът на Meta пък не закъсня и публикува скрийншот на туита, придружен с думите „изпрати ми местоположение“

А такова беше посочено от Мъск - "Октагонът на Вегас", визирайки център за събития, в който се провеждат шампионати по смесени бойни изкуства (ММА).

Предстои да стане ясно кога точно ще се състои мача между двамата технологични ръководители.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024