Снимка: © Facebook

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова, която влиза в новия парламент заедно с „Отровното трио“, обяви, че формацията няма да участва в съставянето на каквото и да е правителство, защото има друга мисия – да бъде „парламентарен омбудсман“.

Във включване на живо във Facebook тя каза, че движението, получило над 4% на изборите, ще започне от първия ден да „решава проблемите“ на гражданите и да работи по ангажменти, поети към „майките на деца с увреждания, към малкия бизнес, към българите, които не получиха никаква подкрепа от правителството на Борисов, към лекарите на първа линия, към хората, които очакват справедливост и съдебна реформа“.

„Ние нямаме ангажимент да се занимаваме с политическо инженерство и да участваме в сглобяване на каквото и да е правителство, защото българският народ ни отреди друга роля в този парламент – да бъдем парламентарната група на гражданите, парламентарен омбудсман, който да се грижи за хората. Ние ще се занимаваме именно с това“, каза Манолова.

„Няма да участваме и в преговори за правителство – експертно, служебно, или както от ГЕРБ наричат опита си да останат на власт. Партиите на протеста сме първа политическа сила и макар Борисов да има най-висок резултат, той няма мнозинство и не може да състави правителство. Народът му каза, че трябва да излезе в принудителна почивка“, каза тя.

„Обсъдихме с Таня Дончева да създадем комисия по ревизията, която да провери най-големите сделки и обществени поръчки на правителството на Борисов – автомагистрали и други. Там ще има много за показване, хората искат да знаят какво се е случило с техните пари, които отидоха в чекмеджетата на властта“, добави лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“.

Манолова обяви, че ще работи за създаване на анкетна комисия, която да разбере защо „машините и гражданите в чужбина бяха саботирани“ на 4 април. Обяви, че ще поиска смяна на настоящия състав на ЦИК, чиито действия определи като „позорни“ заради отмяната на видеонаблюдението и недопускането на застъпници.

Обяви, че ще работи и за „сваляне привилегиите на депутати и министри“. „Ще ги свалим от служебните автомобили, защото градският транспорт е чудесно място за комуникация с гражданите. Ще видя коя ще е тази парламентарна партия, която ще се възпротиви“.


Резултатите от изборите на живо: При 93% обработени протоколи - БСП падна под 15%

Избори 2021: Резултатите на партиите по райони в България


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката