Мая Манолова окупира бензиностанция на "Лукойл" със стадо овце

Мая Манолова даде ход на предизборната си кампания с медийна акция в бензиностанция на "Лукойл" в София.

Манолова се появи в обекта заедно с камион, от който бяха разтоварени няколко овце в заградено с мрежи пространство.

Повод за "протеста" ѝ се оказаха цените на бензина и дизела.

"Управляващите взеха народа за стадо", обяви тя. "Цените на бензина и дизела са изкуствено завишени с левче. Решиха, че хората могат да бъдат баламосвани и ограбвани като тези животинки".

"Мълчанието на агнетата си представяше управлението, че е народът с високите цени. Докато хората си мълчат - управляващите да си крадат", обяви още Манолова.

Тя посочи, че надценката от горивата се преразпределя във "фирмата, която преработва руски петрол в "Лукойл Нефтохим" и след това го продава в бензиностанциите".

"Фирмата купува евтино руски петрол и продава прескъпо на бензиностанциите. Левчето се разпределя във фирмата и в управляващите, които осигуриха чадър на тази схема. Това са няколко серии управляващи - първите под ръководството на Борисов, който играеше мач с бившия шеф на "Лукойл" (Валентин Златев, б.р). Докато Борисов играеше футбол със Златев, "Литаско" и "Лукойл" не внасяха данъци в българската хазна. Потоците от пари отиват в Швейцария, а не в държавната хазна", заяви Мая Манолова, докато овцете ѝ "пригласяха".

Тя посочи, че изключението, което ЕК разреши от ембаргото на руски петрол за България, не обслужва българските потребители, а оператора на рафинерията в Бургас, като обвини правителството на Кирил Петков, че е "почерпило" с общо 300 млн. лв. големите вериги бензиностанции заради отстъпките от 0.25 лв.

Манолова призова служебното правителство да се заеме "незабавно" с цнеите на горивата с ревизия на рафинерията и фирмите, които оперират в нея; да използва своя представител в "Лукойл Нефтохим", за да "вземе мерки цените да паднат незабавно с левче надолу" или държавата сама да купува руски нефт и да го преработва.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024