Снимка: © bTV

Предизборната кампания започна преди ден, а лидерът на една от „партиите на промяната“ Мая Манолова промени визията си в знак на новото начало.

Председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“ се появи в сутрешния блок на bTV в събота с нова прическа –тя се е боядисала в кестеняв цвят и косата ѝ не е изправена.

„На старта на предизборната кампания трябва да е ясно и на мутрите, и на мафиотите, че не съм блондинка, че не съм руса. Ще го усетят и в тази кампания. Те се готвят за реванш, ние се готвим да им се противопоставим, така че това е знак“, обясни Манолова.

„Екипът ми настояваше, че трябва да има промяна. Тъй като не съм готова да променям нищо, което правя – нито каузите, нито работата си – реших да променя най-лесното. От повече от 10 години бях блондинка, така че…“, добави тя.

Заедно с нея интервю даде кандидат-депутатът от „Демократична България“ Полина Велчева, която води листата на коалицията в Шумен за изборите на 14 ноември. Двете били приятелки, като се запознали по време на протестите на медицинските сестри пред Народното събрание от началото на 2020. След това се борили за една и съща кауза на антиправителствените демонстрации, стана ясно от личното интервю с водещата Жени Марчева.

„Това, че сме кандидати от различни политически формации, показва близостта на формациите на протеста. Там бяхме едно, а след това лидерите на партиите не успяха да бъдат едно цяло“, каза Манолова.

Тя води листите на „Изправи се БГ! Ние идваме“ в Пазарджик и 23 МИР – София. Последните социологически проучвания обаче дават прогноза, че коалицията може да остане извън 47-ото Народно събрание. „Алфа Рисърч“ и „Екзакта“ поставят формацията под 4-процентовата бариера, а „Галъп“ все пак дават на „Изправи се“ 4,1% подкрепа.

В петък Манолова обяви коалицията си за "незаобиколим фактор" в бъдещото управление на страната, наречено „мнозинство на промяната“. "Опитите на ГЕРБ и ДПС за реставрация на статуквото ще срещнат нашия решителен отпор", каза тя при откриването на предизборната кампания.

Освен това определи социологическите проучвания, които отписват участие на формацията ѝ в следващото Народно събрание, като "сервилни" и „обслужващи големите партии“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед

Комисията на Цацаров проверява кмета на "Красно село" за лично облагодетелстване

КПКОНПИ чака Росина Станиславова да им предаде нужните документи

Алек Болдуин дава първо интервю след фаталния инцидент: "Не съм натискал спусъка"

Интервюто по ABC ще бъде излъчено в петък от 3 ч. наше време

Проверка откри дефекти при ремонта на мантинели на АМ "Струма"

Институтът за пътна безопасност засече серия от нарушения в поставянето на обезопасителните елементи

WTA спря всички тенис турнири в Китай заради режима: "Пен Шуай е по-важна от бизнеса"

Президентът на асоциацията Стив Саймън реши да наложи мярката с незабавен ефект