Снимка: © Булевард България

Председателят на "Изправи се.бг" Мая Манолова призова "Демократична България" и новия проект на Кирил Петков към предизборно обединение преди вота на 14 ноември. 

"Какъв ще бъде процентът на партиите на промяната не е толкова важно. Важно за хората е дали тези партии ще могат да формират правителство. И тук предизвикателството наистина е за обединение с целта да бъде първа политическа сила. 

"Използвам възможността да призова и "Демократична България", и новата формация около Асен Василев и Кирил Петков за обединение. Време е да се преглътне егото на отделните политически лидери и да се отиде на избори с ясна перспектива за българските граждани", каза Мая Манолова в интервю за Силвия Великова в "Политически некоректно" по БНР. 

Тя посочи, че евентуален голям съюз преди изборите ще даде увереност на избирателите, че "промяната ще е първа сила в следващия парламент, а не че ще правим правителство на всяка цена". 

На въпроса дали този формат не облагодетелства самата коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме", която според последните проучвания е с между 4 и 5% доверие, Манолова каза: 

"Няма никаква драма кои точно ще бъдат формациите на промяната. Един лош сън би било, ако отново те направят резултати, но те не са първи, втори или трети, и оставим на ГЕРБ и ДПС да участват в следващото правителство". 

От думите й стана ясно, че съставът на коалицията ИГБНИ все още не е изяснен. 

"Ние ще водим разговори за коалиционния формат в понеделник и вторник с хората, които са в нашата коалиция - Таня Дончева, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и с останалите. Няма причина това, че Дончева беше брутално атакувана, да промени нашето отношение. Утре може да бъде нападнат Бабикян или аз", каза тя по повод обвиненията от страна на ИТН срещу председателката на "Движение 21". 

Мая Манолова все пак се разграничи от опитите на Дончева да уговори част от депутатите на ИТН да гласуват алтернативно на партийното си ръководство и да осигурят подкрепа при преговорите преди връчването на третия мандат в 46 НС. 

"Аз лично не бих го направила, но от друга страна депутатите не влизат в парламента като феодални на някой човек, те имат своята отговорност към гражданите. Почтеността би трябвало да е на първо място. Аз не бих отишла да водя подобни разговори в нито една партия", каза тя. 


Кирил Петков и Асен Василев ще представят проекта си "Продължаваме промяната"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на "Делта гард"

Охранителната фирма стана обект на разследване заради "Осемте джуджета"

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"