Мая Манолова поиска предизборна коалиция с ДБ и проекта на Петков Снимка: © Булевард България

Председателят на "Изправи се.бг" Мая Манолова призова "Демократична България" и новия проект на Кирил Петков към предизборно обединение преди вота на 14 ноември.

"Какъв ще бъде процентът на партиите на промяната не е толкова важно. Важно за хората е дали тези партии ще могат да формират правителство. И тук предизвикателството наистина е за обединение с целта да бъде първа политическа сила.

"Използвам възможността да призова и "Демократична България", и новата формация около Асен Василев и Кирил Петков за обединение. Време е да се преглътне егото на отделните политически лидери и да се отиде на избори с ясна перспектива за българските граждани", каза Мая Манолова в интервю за Силвия Великова в "Политически некоректно" по БНР.

Тя посочи, че евентуален голям съюз преди изборите ще даде увереност на избирателите, че "промяната ще е първа сила в следващия парламент, а не че ще правим правителство на всяка цена".

На въпроса дали този формат не облагодетелства самата коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме", която според последните проучвания е с между 4 и 5% доверие, Манолова каза:

"Няма никаква драма кои точно ще бъдат формациите на промяната. Един лош сън би било, ако отново те направят резултати, но те не са първи, втори или трети, и оставим на ГЕРБ и ДПС да участват в следващото правителство".

От думите й стана ясно, че съставът на коалицията ИГБНИ все още не е изяснен.

"Ние ще водим разговори за коалиционния формат в понеделник и вторник с хората, които са в нашата коалиция - Таня Дончева, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и с останалите. Няма причина това, че Дончева беше брутално атакувана, да промени нашето отношение. Утре може да бъде нападнат Бабикян или аз", каза тя по повод обвиненията от страна на ИТН срещу председателката на "Движение 21".

Мая Манолова все пак се разграничи от опитите на Дончева да уговори част от депутатите на ИТН да гласуват алтернативно на партийното си ръководство и да осигурят подкрепа при преговорите преди връчването на третия мандат в 46 НС.

"Аз лично не бих го направила, но от друга страна депутатите не влизат в парламента като феодални на някой човек, те имат своята отговорност към гражданите. Почтеността би трябвало да е на първо място. Аз не бих отишла да водя подобни разговори в нито една партия", каза тя.


Кирил Петков и Асен Василев ще представят проекта си "Продължаваме промяната"



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024