Мая Манолова се готви да влезе в "мащабен" ляв политически проект Снимка: © Булевард България

Председателят на "Изправи се БГ" и бивш депутат Мая Манолова потвърди, че се водят разговори за създаването на "нов, голям, мащабен социален проект, който да защити хората в условията на икономическа и социална криза".

Манолова обяви, че ще се включи в него заедно със своята организация, но няма да бъде "лицето" на този проект.

"Водят се разговори в момента. В него ще се включат различни организации. Ако ме питате дали "Изправи се бг" ще бъде част от тази платформа, да, ще бъде. Но не аз ще бъда лицето на този проект. Търси се широко обединение, включват се различни организации, хора с гражданска позиция, експерти", каза Манолова в bTV.

Тя не даде повече подробности за това с кого води разговори във връзка с бъдещата нова политическа формация, но заяви, че тя не е провокирана от кризата в БСП.

В същото време Манолова обвини "партията на Нинова" за това, че "не изпълнява ролята си да защитава работещите хора, пенсионерите и уязвимите".

Неофициално - слухове за готвена нова партия се завихриха около името на бившия вицепремиер Атанас Пеканов, който беше част от служебния кабинет между май и декември 2021.

Пеканов няколко пъти отрече да има намерения да влиза в партийната система, но редовно прави свои анализи на проблемите с инфлацията и възможните мерки, които кабинетът да предприеме.

Бившият омбудсман разкритикува правителството за това, че "сме на ръба на кратер и ще вулкан от социални проблеми и няма никакво действие. Властта се занимава с всичко друго, но не и с тези проблеми".

Манолова обаче атакува и ГЕРБ за това, че сами са създали част от проблемите, за които се опитват да атакуват правителството - например изваждането на културни институции, общини, социални домове и църкви от регулирания на свободния пазар за купуване на електроенергия.

В момента най-голямата опозиционна партия иска държавата да плати по-голямата част от сметките за ток на общините и храмовете заради драстичното поскъпване на енергията на борсата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024
Важно днес

Ученички от НПМГ ще защитават проекта си в световен конкурс на НАСА

Идеята им за дрон, който предвижда пожари, ще ги отведе в космическия център на НАСА

10:49 - 23.04.2024
Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024