"Мая завлече паролите": Миков срещу Манолова в битката за TikTok

Спрете СРС-тата от "Афера", забравете кеша в каруци и оставете предизборната кампания на професионалистите.

Бившите съпартийци Мая Манолова и Михаил Миков създадоха най-запомнящия се двубой преди вота на 9 юни.

Драмата не е за това кой да води бащината лява дружина, която беше попиляна през последните 4 години благодарение на несбъднатите лидерски амбиции на поколението около Станишев.

Драмата е за паролите в Instagram и TikTok.

До преди няколко месеца Манолова беше част от "Левицата", в чиито листи участват стари кадри на БСП, изгонени от "Позитано" 20 по времето на Корнелия Нинова. Днес обаче тя е при Ваня Григорова, а Миков - кандидат на "Левицата", който с изненада установява, че не може да си пусне предизборната агитация през социалните мрежи.

В интервю за Нова ТВ бившият председател на Народното събрание обвини Мая Манолова в това, че е приватизирала общите профилите на коалицията в Instagram и TikTok и отказва да ги върне.

"Тя добре се отцепи, да е жива и здрава, пожелавам ѝ успех. Но да вземе да върне паролите за Instagram и за TikTok. Защото тя малко... завлече паролите. И това са малко селски номера. Влизат млади хора и гледат съвсем друг номер - той номерът е от предните избори. И отпред се изтъпанила, моля ви се, Мая Манолова. Гонят я от два-три дена да ги даде и не ги дава", възмущава се юристът.

За да стане ясен мащабът на това коварно посегателство:

  • "Левицата" разполага с 41 последователи в Instagram, ни повече ни по-малко
  • Да откриеш "Левицата" в TikTok e почти невъзможно, защото липсва верифициран профил - може да изберете между levicata4, levicata14, или просто levicata - но не ги бъркайте с lavitsataa, чиито рецепти за готвене на кимчи имат повече последователи от всички бесепета, взети заедно.

TikTok-профилът levicata няма нито един последовател, но се доближава най-близо до представите на Михаил Миков за мощна дигитална предизборна кампания.

Единственото съдържание в него е 17-секунден клип с драматичен женски voice-over, който показва как Миков раздава листовки на Кооперативния пазар в "Люлин". Видеото е гледано 15 пъти, но поне номерът на бюлетината е верен.

Колкото до Мая Манолова - видеата, в които се надбягва с полицаи около Паметника на съветската армия, реже дженга с ъглошлайф или разиграва скечове в Lidl - са ѝ довели над 62 000 последователи в TikTok и по-скромните 18 800 в Instagram.

А последният ѝ клип е посветен на сагата със завлечените пароли, естествено: "От местопрестъплението МаяМи (открадна паролата за ТикТок).

@maya.manolova Wait for it… Де да бях хакер, но не съм… #маяманолова #meme #политика #забавно #mayamanolova ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024
Живот

Картини на Пикасо се озоваха на показ в женската тоалетна на музей

Някои от творбите на Пабло Пикасо са изложени на показ, но в женската тоалетна, след съдебно решение

17:40 - 24.06.2024
Важно днес

Разследват бившия шеф на Европейската инвестиционна банка за корупция

Претърсили са дома на Вернер Хойер като част от проверка за "злоупотреба с влияние"

17:34 - 24.06.2024
Важно днес

Зеленски нареди чистка в държавната гвардия след разкрития за заговори с Русия

СБУ арестува служители, заподозрени в планиране на убийства, включително на президента

16:06 - 24.06.2024
Важно днес

БДЖ пуска още влакове между София и Бургас след недоволство на пътници

БДЖ започва и поетапно оборудване с електронни устройства за продажба на билети

15:31 - 24.06.2024
Живот

Пеем за всички, мълчим за милион

Ироничната обява на рапъра 100 кила от ефира на bTV много добре описва ситуацията на доста от българските музиканти, тяхната финансова мотивация и готовността им да застават зад обществени каузи

14:16 - 24.06.2024