Снимка: © "Майчин дом"

Водещи лекари от университетската АГ болница "Майчин дом" ще правят безплатни консултации и профилактични прегледи за ендометриоза - гинекологично заболяване при жените, което може да доведе до болки и безплодие.

Инициативата е насочена към жени, които имат съмнение за заболяването, диагностицирани са с него или са с фамилна обремененост.

Целта е да се повиши информираността за ендометриозата, която засяга 1 от 10 жени в репродуктивна възраст и често води до редица проблеми.

Профилактичните прегледи ще се извърпват от директора на "Майчин дом" проф. д-р Иван Костов, управителят на медицинския център д-р Иван Диков и АГ-лекарите д-р Дориан Босев, д-р Радко Тоцев и д-р Максим Клисурски.

Приемът е в 214 кабинет от 13:00 до 15:00 ч., а часове могат да бъдат записани всеки работен ден между 15:00 и 16:30 ч. на телефон 02/ 9172 200 или чрез и-мейл office@maichindom.com.

Безплатните прегледи са част от световната програма "World Wide EndoMarch", като в България зад инициативата стоят Фондация „ЕндоМарч България“ и Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“.

Ендометриозата се третира медикаментозно и хирургически, а в последните години като златен стандарт в овладяването й се наложи миниинвазивната, роботизирана хирургия. Като водещата здравна институция при лечението на гинекологични проблеми, „Майчин дом“ е единствената държавна болница, която разполага с робота Da Vinci, с възможност оперативните интервенции с него се извършват по клинична пътека по НЗОК. До момента в “Майчин дом” са проведени над 120 успешни операции с роботизирана система Da Vinci.

Директорът на "Майчин дом" проф. Костов посочва, че роботизираната хирургия има по-висок коефициент на полезно действие в сравнение с общата хирургия и помага на жените да се възстановят по-бързо и по-безболезнено.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Соноя Мидзуно влиза в най-голямата си роля досега

Едно от атрактивните лица, които ще гледаме в "Домът на дракона"

България ще купи само един танкер с LNG за октомври

 "За ноември и декември не намерихме слотове"

Русия е изгубила "половината от авиацията на Черноморския флот" след взривовете в Крим

Путин назначи нов командир на Черноморския флот след провалите

Линда Еванджелиста отново блести във Vogue, но белезите от травмата остават по тялото ѝ

"Имам разрези по цялото тяло. Имах конци. Носих компресиращи дрехи под брадичката си. Цялото ми тяло беше здраво стегнато в продължение на 8 седмици - нищо не помогна"

„Захарни заводи“ Горна Оряховица празнува 110-години от основаването си

Компанията е най-дълго функциониращият и голям производител на захар и захарни изделия в страната

Татуировки "White Power" и "Кръв и чест": Как DAZN отмени мач на български боксьор

Иван Николов трябваше да се бие срещу английския рапър KSI, но неонацистките надписи по тялото му доведоха до провал

Ивайло от Банишора и 28-метровата витрина на бъдещето

28,80 метровата витрина в Kaufland Банишора е сертифицирана от TÜV

Сменено е цялото ръководство на ДФ "Земеделие"

Бившият директор изкара на поста си само 5 месеца