Снимка: © "Майчин дом"

Водещи лекари от университетската АГ болница "Майчин дом" ще правят безплатни консултации и профилактични прегледи за ендометриоза - гинекологично заболяване при жените, което може да доведе до болки и безплодие. 

Инициативата е насочена към жени, които имат съмнение за заболяването, диагностицирани са с него или са с фамилна обремененост. 

Целта е да се повиши информираността за ендометриозата, която засяга 1 от 10 жени в репродуктивна възраст и често води до редица проблеми. 

Профилактичните прегледи ще се извърпват от директора на "Майчин дом" проф. д-р Иван Костов, управителят на медицинския център д-р Иван Диков и АГ-лекарите д-р Дориан Босев, д-р Радко Тоцев и д-р Максим Клисурски. 

Приемът е в 214 кабинет от 13:00 до 15:00 ч., а часове могат да бъдат записани всеки работен ден между 15:00 и 16:30 ч. на телефон 02/ 9172 200 или чрез и-мейл office@maichindom.com.

Безплатните прегледи са част от световната програма "World Wide EndoMarch", като в България зад инициативата стоят Фондация „ЕндоМарч България“ и Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“. 

Ендометриозата се третира медикаментозно и хирургически, а в последните години като златен стандарт в овладяването й се наложи миниинвазивната, роботизирана хирургия. Като водещата здравна институция при лечението на гинекологични проблеми, „Майчин дом“ е единствената държавна болница, която разполага с робота Da Vinci, с възможност оперативните  интервенции с него се извършват по клинична пътека по НЗОК. До момента в “Майчин дом” са проведени над 120 успешни операции с роботизирана система Da Vinci.

Директорът на "Майчин дом" проф. Костов посочва, че роботизираната хирургия има по-висок коефициент на полезно действие в сравнение с общата хирургия и помага на жените да се възстановят по-бързо и по-безболезнено. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти