"Майчин дом" започва безплатни профилактични прегледи за ендометриоза Снимка: © "Майчин дом"

Водещи лекари от университетската АГ болница "Майчин дом" ще правят безплатни консултации и профилактични прегледи за ендометриоза - гинекологично заболяване при жените, което може да доведе до болки и безплодие.

Инициативата е насочена към жени, които имат съмнение за заболяването, диагностицирани са с него или са с фамилна обремененост.

Целта е да се повиши информираността за ендометриозата, която засяга 1 от 10 жени в репродуктивна възраст и често води до редица проблеми.

Профилактичните прегледи ще се извърпват от директора на "Майчин дом" проф. д-р Иван Костов, управителят на медицинския център д-р Иван Диков и АГ-лекарите д-р Дориан Босев, д-р Радко Тоцев и д-р Максим Клисурски.

Приемът е в 214 кабинет от 13:00 до 15:00 ч., а часове могат да бъдат записани всеки работен ден между 15:00 и 16:30 ч. на телефон 02/ 9172 200 или чрез и-мейл office@maichindom.com.

Безплатните прегледи са част от световната програма "World Wide EndoMarch", като в България зад инициативата стоят Фондация „ЕндоМарч България“ и Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“.

Ендометриозата се третира медикаментозно и хирургически, а в последните години като златен стандарт в овладяването й се наложи миниинвазивната, роботизирана хирургия. Като водещата здравна институция при лечението на гинекологични проблеми, „Майчин дом“ е единствената държавна болница, която разполага с робота Da Vinci, с възможност оперативните интервенции с него се извършват по клинична пътека по НЗОК. До момента в “Майчин дом” са проведени над 120 успешни операции с роботизирана система Da Vinci.

Директорът на "Майчин дом" проф. Костов посочва, че роботизираната хирургия има по-висок коефициент на полезно действие в сравнение с общата хирургия и помага на жените да се възстановят по-бързо и по-безболезнено.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Квартали в София остават без топла вода за няколко дни през август

Вижте къде няма да има топла вода от 5 до 16 август

13:00 - 22.07.2024
Бизнес

Ryanair обяви "съществено по-евтини" билети спрямо миналото лято

Нискотарифният превозвач отчита срив в тримесечната печалба

11:51 - 22.07.2024
Важно днес

Пожарът на границата с Гърция все още не е овладян

Температурите в следващите дни ще се понижат, според прогнозата на синоптиците

10:19 - 22.07.2024
Важно днес

Николай Денков върна втория мандат на Румен Радев

Кой и кога ще получи третия мандат зависи от Румен Радев

07:35 - 22.07.2024