Майките от "Системата ни убива" влизат в листите на Мая Манолова

Майките на деца с увреждания от Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" обявиха, че ще се явят на парламентарните избори като гражданска квота в листите на партията на Мая Манолова "Изправи се България".

"Защо Мая Манолова? Защото тя беше през цялото време до нас, не ни изостави, дори и когато се разграничихме от нейната партия", заяви Нели Димитрова от "Системата ни убива" пред журналисти при старата сграда на Народното събрание.

Вера Иванова каза, че не са се явили на предишните избори с формацията на Мая Манолова заради участието на Отровното трио в коалицията по това време.

"Ще отворим нашите листи за хора с каузи и в най-тежката лидерска битка в 25 МИР - София би било справедливо листата да оглави Вера Иванова", коментира Манолова.

Тя добави, че това са истински, смели жени, бойци.

"Заедно с тях ще станем един силен отбор от биткаджии и най-накрая ще се преборим за закона за личната помощ", каза председателят на "Изправи се България".

В началото на седмицата от "Системата ни убива" обявиха, че се включват в изборната надпревара като гражданска квота в листите на политическа партия, която тогава не оповестиха.

Те премахнаха палатката си пред бившия Партиен дом и заявиха, че протестът им от паветата отвън ще бъде пренесен вътре в парламента.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024