Снимка: © bTV

Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов Менко Менков обяви, че клиентът му възнамерява сезира прокуратурата срещу настоящия министър-председател Кирил Петков, заради "длъжностно престъпление". 

Менков обяви пред bTV, че "Борисов е икона и никога в своето 12-годишно управление не си е позволявал сегашните действия, които сегашният министър-председател си позволява". 

Предполагаемото обвинение срещу Петков, според Менков, трябвало да се повдигне заради това, че давал указания на разследващи полицаи. 

Адвокат Михаил Екимджиев, който също критикуваше операцията на МВР, заради публикуването на информация за арест на Менда Стоянова, без тя да бъде задържана, обаче се разграничи от твърденията на Менков за поведението на полицията при управлението на ГЕРБ. 

"Не трябва да се връщаме в 1949 г., а в 2010 г., когато в 5 ч. сутринта влизаха да обискират къщите на своите политически опоненти и насочваха автомати с лазерни мерници към децата и жените им, които спяха по това време. Мъжете бяха изкарвани голи и полуголи на студа, докато МВР заснема унизителните им пози. И всичко това градеше "иконичния" образ на ранния ГЕРБ като една антикорупционна партия", каза юристът. 

Той сравни шпалирите от симпатизанти на ГЕРБ пред полицията с привържениците на Пабло Ескобар, които по същия начин чакали наркобоса след ареста. 

Екимджиев предупреди, че, ако прокуратурата реши да повдигне обвинение на Кирил Петков, "се готви нещо наистина неприятно. 

"Призовавам хората, които наистина са мислещи, смислени и уважават демокрацията, да се противопоставят на това нещо, което ще се случи в близките дни. По същия начин като нахлуването на башибозука на Гешев в президентството", каза още адвокатът. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Министерството на културата сваля решетките от входа на НС

Вратите са монтирани в нарушение на Закона за културното наследство въпреки искането на НСО

Алисия Викандер е звездата в новия сериал на HBO

"Ирма Веп", или когато границите между роля и реалност изчезнат

OLX отчита скок от 71% в търсенето на имоти с цел наем

Най-търсени са двустайните апартаменти за наем и покупка, а най-слабо търсени са едно- и четиристайни

НС запази поста на Мирослав Иванов и сравни нивото на дебатите в зала с мач на "Светкавица"-Вълчи дол и "Ураган"-Суворово

Десислава Атанасова и Андрей Гюров премериха рейтинга на Народното събрание преди и след ГЕРБ

Ресторантьорите пак са недоволни - този път от ДДС на бирата и виното

Собствениците на заведения и хотели се оплакват от "целенасочен удар срещу бранша"

Видяхте ли "най-ясната снимка на слънцето, заснемана някога от НАСА?". Не, не сте

Автор на кадъра е фотограф, който твърди, че е ползвал снимки от телескопа си и ги е обработил софтуерно

Кой ще купи McDonald's в Русия?

Трима кандидати за сделка. Възможно е тя да е "непарична" - с опция веригата за бързо хранене някога да се завърне