Менко Менков: "Иконата" Борисов ще сезира прокуратурата срещу Кирил Петков Снимка: © bTV

Адвокатът на бившия премиер Бойко Борисов Менко Менков обяви, че клиентът му възнамерява сезира прокуратурата срещу настоящия министър-председател Кирил Петков, заради "длъжностно престъпление".

Менков обяви пред bTV, че "Борисов е икона и никога в своето 12-годишно управление не си е позволявал сегашните действия, които сегашният министър-председател си позволява".

Предполагаемото обвинение срещу Петков, според Менков, трябвало да се повдигне заради това, че давал указания на разследващи полицаи.

Адвокат Михаил Екимджиев, който също критикуваше операцията на МВР, заради публикуването на информация за арест на Менда Стоянова, без тя да бъде задържана, обаче се разграничи от твърденията на Менков за поведението на полицията при управлението на ГЕРБ.

"Не трябва да се връщаме в 1949 г., а в 2010 г., когато в 5 ч. сутринта влизаха да обискират къщите на своите политически опоненти и насочваха автомати с лазерни мерници към децата и жените им, които спяха по това време. Мъжете бяха изкарвани голи и полуголи на студа, докато МВР заснема унизителните им пози. И всичко това градеше "иконичния" образ на ранния ГЕРБ като една антикорупционна партия", каза юристът.

Той сравни шпалирите от симпатизанти на ГЕРБ пред полицията с привържениците на Пабло Ескобар, които по същия начин чакали наркобоса след ареста.

Екимджиев предупреди, че, ако прокуратурата реши да повдигне обвинение на Кирил Петков, "се готви нещо наистина неприятно.

"Призовавам хората, които наистина са мислещи, смислени и уважават демокрацията, да се противопоставят на това нещо, което ще се случи в близките дни. По същия начин като нахлуването на башибозука на Гешев в президентството", каза още адвокатът.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024