Милена "закрива" кампанията на ГЕРБ три дни след като пя на концерт на "Патриотите" Снимка: © Нова ТВ (Черешката на тортата)

Рок певицата Милена Славова се оказа част от изпълнителите, които ГЕРБ-София са ангажирали за заключителното си събитие в края на предизборната кампания.

Концертът "По-силни от хаоса" е планиран за 9 юли от 18 ч. в Северния парк, а Милена ще излезе на сцената заедно с фолклорната певица Анета Вълканова и Pavell & Venci Venc'.

Водещ на концерта ще е Симеон Колев - гласът на сутрешния блок на БГ Радио "Стартер", който от 2019 г. е общински съветник на ГЕРБ в СОС.

Участието на Милена в предизборната кампания на ГЕРБ прави впечатление с това, че само преди три дни певицата изнесе концерт във Варна в подкрепа на "Българските патриоти".

Концертът се проведе в края на шествие "за защита на традиционното българско семейство" по инициатива на ВМРО, Воля и НФСБ. Участници в проявата бяха Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки и други кандидати на коалицията.

Интересът на политическите партии към Милена Славова се появи след поредицата от нейни обидни коментари спрямо LGBT+ общността. В края на юни, малко след провеждането на "София прайд", певицата сравни хомосексуалните хора с "извратеняци" в публикация във Facebook, който беше премахнат от модератори.

Случаят се превърна в медиен скандал, след като Милена се оплака, че е обиждана и заплашвана в социалните мрежи, а достъпът до профила й във FB е бил временно ограничен заради език на омразата.

Казусът се оказа достатъчно интересен, за да провокира политическа позиция на СДС (коалиционния партньор на ГЕРБ) в нейна подкрепа срещу "обратната дискриминация" от страна на "неолибералните течения".

В интервю за "Фактор" певицата твърдеше, че хомосексуалността "може да мине в по-изродените нации, но генът на българина е достатъчно силен, за да допусне подобна ситуация", и твърдеше, че докато е живяла във Великобритания, установила "нещо страшно" - а именно, че "всеки втори-трети е хомосексуалист, докато у нас това не е така".

Участието на Милена в предизборни концерти не се случва за първи път - за последно през 2019 г. тя беше сред музикантите, които пяха в подкрепа на кандидатите за кметове и общински съветници на "Демократична България" в София.


Слави Трифонов поправи Le Monde и се обяви в "безусловна защита на семейните ценности"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024