Миниреволюция: Центърът за градска мобилност ще праща sms за вдигнат автомобил

От 22-ри януари Центърът за градска мобилност (ЦГМ) въвежда нова SMS услуга за водачите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг.

Те ще получават съобщение от номер 1902, че колата е вдигната и е преместена на съответния наказатален паркинг, както и адреса му, както и допълнителна връзка към сайта на ЦГМ и горещия телефон на контактния ни център. SMS-ът ще се изпраща до номера, от който последно е изпратено валидно съобщение за Синя или Зелена зона.

"По този начин ще се спести време, средства и емоции у водачите, които по някаква причина са нарушили правилата при паркиране", пишат на сайта си от Центъра за градска мобилност.

В момента сумата за осовобождаване на автомобил е 60 лева + 2 лева за всеки час. Несвоевременното освобождаване на автомобила от специализиран паркинг, може да доведе до натрупване на непосилна за собственика сума. Има случаи, в които водачите не търсят колите си с дни и не знаят, че тя е на наказателен паркинг.

До момента гражданите можеха да търсят автомобилите си на телефона на ЦГМ, както и на сайта им.Текстът на краткото съобщение ще е изписан на латиница.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024