Внезапно избухналият скандал между Радостин Василев и Илиана Раева приключи с извинение от министъра на спорта.

Василев, който обвини Раева в медийни манипулации и "просташко отношение" след официална среща с ръководителите на спортни федерации, рязко смени тона за часове.

"Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета, заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени", каза той, наричайки скандала между тях "недоразумение".

В същото време Василев заявява, че "нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт" и че смята да прекъсне "всички порочни практики", които пречат на спорта да се развива.

Илиана Раева също публикува позиция, в която потвърждава, че Василев е "пожелал да й се извини като мъж към жена" и я е поканил на разговор в Министерството на спорта.

Спорът между двамата избухна след срещата на федерациите в четвъртък, на която Радостин Василев е разкритикувал поведението на Илиана Раева за това, че била "единствената, която си е позволила да му звъни по телефона" и че художествената гимнастика "съществувала в зоната на комфорта".

Раева твърди, че е потърсила контакт със секретарката на министъра по служебен въпрос, свързан с документи за разширяването на тренировъчната зала на федерацията.

Малко след като тя разказа публично какво се е случило на срещата с Василев, той реши да контраатакува, като косвено я обяви за част от "сервилните лакеи на мафията", към които са "текли кранчетата" на министерството по време на мандата на Красен Кралев и срещу които той възнамерява да се бори.

"Може някой да е чул, че художествената гимнастика ще бъде една от проверяваните федерации за години назад и затова да подскача. Аз уважавам изключително много спорта, но просташко отношение няма да толерирам. Тук някои хора, облагодетелствани от мафията, си говорят на малки имена. Други ми звънят и се заканват: "Ти ще видиш това, ти ще видиш онова". Нищо няма да видя аз. Те ще видят! Мина времето, когато някой можеше да плаши някого. И скоро някои хора ще го разберат", беше казал той на пресконференцията ден преди да се извини на Илиана Раева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Автобус с деца катастрофира на АМ "Тракия"

Децата са от Сърбия и са се връщали от море