Мирослав Иванов: Ние сме си същите, но има промяна в отношението на Радев към нас Снимка: © Screenshot/bTV

Със смесени чувства и с известно облекчение - така зам.-председателят на 47-то Народно събрание Мирослав Иванов описа последния си работен ден в НС. По думите му натискът от страна на опозицията през последните 8 месеца е бил изключително тежък.

"Аз лично се чувствам много разочарован от това, което виждам пред себе си, защото голяма част от народните представители се държат арогантно, надменно, без капка уважение към своите колеги. Това е трудно да бъде ограничавано и да се насочва в посока, в която да бъдем градивни и да ковем закони, а не да влизаме в цинични обиди", посочи Иванов в интервю за bTV.

Той каза, че за "Продължаваме промяната" този парламент се е оказал "едно много сериозно предизвикателство", и те са имали огромна отговорност.

"Всички победи, всички загуби - преживяхме много силно, много емоционално. И този финал – този преждевременен финал, няма да крия, беше леко разочарование за нас. Ние имахме желание да свършим много повече неща, много повече работа", допълни Иванов.

Като най-труден момент за него като народен представител Иванов посочи внесената оставка на предишния председател на НС Никола Минчев.

Иванов коментира и отношенията между "Продължаваме промяната" и Румен Радев. По думите му от партията все още споделят уважение към държавния глава и към неговия пост, но са усетили промяна в отношението на президента.

"За мен е много странно, когато държавният глава, който следва да е обединител, критикува действията на Народното събрание. Ние сме имали своите грешки, но ние сме имали и много положителни неща. Радев в нито един момент не каза поздравления за правителството", допълни Иванов.

Той дори посочи, че президентът се е изказвал в нарушение на Конституцията, като е давал изявления пред медиите по въпроси, свързани с Република Северна Македония. Според Иванов това е тема, по която решения взима правителството, а държавният глава се е опитал "да изпълнява длъжности, които не са му присъщи".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024