Снимка: © Getty Images

Нито Джо Байдън, нито Барак Обама могат да я стигнат: бившата първа дама Мишел Обама се оказа най-обсъжданият говорител по време на Националната конференция на Демократическата партия през изминалата седмица. 

Анализ на Axios по данни от NewsWhip показва, че новините за речта на Мишел Обама от първата вечер на партийното събрание са събрали общо 7,56 милиона реакции в социалните мрежи - вкл. харесвания, коментари и споделяния. 

Това е 5 пъти по-голяма ангажираност на онлайн аудиторията в сравнение с реакциите след речта на Барак Обама, неин съпруг и президент на САЩ от 2009 до 2017 г. 

Официалният кандидат-президент Джо Байдън, който беше в центъра на вниманието по време на конференцията, е едва трети. 

Резултатите показват, че Мишел Обама - изненадващо или не - е била най-ефективният носител на посланията на Демократическата партия в дигиталната сфера. Axios обръща внимание, че много от най-четените и споделяни статии за нея са с неутрален тон, като приканват читателите да прочетат / изгледат цялата й реч. 

"Ако не познавате този глас, това е съпругът ми - Барак Обама"

Статиите, които използват нейни цитати в заглавията си ("Тръмп е в безизходна ситуация", "Грешният президент за нашата страна"), също са събрали доста голям интерес в социалните мрежи. 

Симпатизантите на Републиканците също са допринесли за увеличаването на влиянието на Мишел Обама: най-споделяната от десните читатели статия е проверка на фактите от Associated Press по повод твъдението й, че администрацията на Тръмп затваря деца в "клетки". 

Камала Харис - кандидатът за вицепрезидент на Джо Байдън и първата цветнокожа жена, получила тази номинация - заема доста скромно място в класацията. Нейната реч на конференцията е довела до 89 000 реакции от читатели на новинарски материали. 

Данните показват още един интересен детайл: реакциите на хората в социалните мрежи след появата на 13-годишния Брейдън Харингтън са били повече от тези след речта на бившия президент Бил Клинтън. 

Историята на Брейдън няма нищо общо с политиката - това, което го свързва с Джо Байдън, е, че и двамата страдат от проблем със заекването. 

Момчето се запознава с кандидат-президента на Демократите през февруари по време на предизборен митинг в Ню Хемпшир. Байдън обещава, че ще му помогне със съвети как да преодолее притеснението си и наистина го прави.

По време на конференцията Брейдън се включи с кратка и силна реч, в която разказа, че срещата му е помогнала да събере кураж и самочувствие: "Без Джо Байдън днес нямаше да говоря пред вас".

Историята му успя да трогне дори съветничката на Доналд Тръмп Келиан Конуей. Нейният туит с над  5900 харесвания и над 1200 коментара е само част от вълната от реакции в социалните мрежи. 

"Мълчанието не е опция и този път не можем да си останем вкъщи"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Теленор сменя името си на Yettel

"Чао, Теленор. Здрасти, Yettel"

Авторът на "Боен клуб" Чък Паланюк хареса цензурираната версия в Китай

Писателят смята, че тя се доближава повече до оригиналния финал в книгата

САЩ и НАТО изпратиха предложенията си на Русия, без отстъпки за Украйна

НАТО поиска Москва да изтегли войските си от Украйна, Молдова и Грузия

26% позитивни тестове за Covid-19, 9916 нови случая

70 пациенти с Covid са починали през последното денонощие

Херо Мустафа пародира публикациите за "тайни срещи" с кабинета

„Измамата и предателството са практики на глупаци, които нямат достатъчно ум, за да бъдат честни“

Петков и Гешев потвърдиха участие в изслушването в Европейския парламент

Те ще присъстват на заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи - LIBE

България ще подкрепи НАТО с учения на собствен батальон

Изслушването на Кирил Петков и министрите на отбраната и външните работи в парламента