"Мълчанието не е опция и този път не можем да си останем вкъщи"

"Няма нужда да ви казвам, че нещата са сбъркани. Доналд Тръмп съсипва държавата ни и всичко, за което ни е грижа".

Не, това не е поредният бивш президент, сенатор, конгресмен, генерал или кандидат на Демократическата партия.

Това е 18-годишната Били Айлиш - най-голямата звезда на американската музикална сцена през 2020 г., един от малкото автентични гласове, които могат да пренесат предизборните послания на Джо Байдън до най-младите гласоподаватели в Америка.

Айлиш се включи с изпълнение на най-новото си парче My Future по време на Националната конференция на Демократите, на която бяха официално издигнати кандидатурите на Джо Байдън и Камала Харис за президент и вицепрезидент на САЩ.

Преди началните акорди на песента, Били направи кратка, но въздействаща политическа реч към всички свои фенове и зрители на конференцията.

"Нуждаем се от лидери, които разрешават проблемите като климатичните промени и Covid-19, а не ги отричат. Лидери, които се борят срещу системния расизъм и неравенството. И това започва от гласуването за човек, който разбира колко висок е залогът. Човек, който събира екип, споделящ нашите ценности. Започва с гласуването против Доналд Тръмп и за Джо Байдън.

Мълчанието не е опция и този път не можем да си останем вкъщи. Всички трябва да гласуваме така, сякаш животът и светът зависят от нас. Защото те наистина зависят от нас. Единственият начин да сме сигурни в бъдещето си е да го създадем сами. Моля ви, регистрирайте се, моля ви, гласувайте", каза тя.

Песен с много значения: Били Айлиш пусна новия си сингъл "My Future"

Били Айлиш беше представена от актрисата Кери Уошингтън ("Скандал") с активната й ангажираност към обществения живот в последните години.

"Тя положи всички усилия, за да може последният й концерт да бъде зелен и природосъобразен. Призова феновете си да предприемат подобни мерки във всекидневния си живот. Още преди да навърши минималната възраст за право на глас, тя организираше пунктове за изборна регистрация преди концертите си, с което помогна за набирането на хиляди нови гласоподаватели. Тя дава глас на своето поколение не само с музиката си, но и с обществената си активност", каза Уошингтън за нея.

Айлиш направи първото си изпълнение на живо на My Future по време на предизборната конференция. В същата нощ президентът Барак Обама (2009-2017) направи своето обръщение към Демократите в подкрепа на Джо Байдън.

Джак Шлосбърг: Внукът на Кенеди, който стана сензация с политическия си дебют


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024