Снимка: © Кауфланд

Хранителната продукция от български ферми и мандри в Kaufland се увеличава, като вече покрива 26 региона в страната. С най-голям брой производители компанията работи в регионите на Пловдив, София, Хасково, Велико Търново, Пазарджик, Ловеч и Сливен, а 65% от млечните продукти в хипермаркетите са българско производство, съобщават от Kaufland. 

За млечните продукти компанията работи с производители от 19 български региона. Преобладаващата част са в Пловдив, София, Велико Търново и Пазарджик. В дела на храните от българско производство влизат прясното и киселото мляко под собствената марка K-Classic, които компанията предлага на местния пазар, защото са изцяло от родни производители. 

За българските колбаси, които предлага, търговската верига разчита на местни производители от 12 региона в страната, сред които Пловдив, Велико Търново, София, Благоевград и Хасково. Kaufland работи и с 21 български семейни ферми и малки мандри за фермерските щандове в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Горна Оряховица и Русе. 

Производители от 9 региона снабдяват търговската верига с прясно българско месо. Най-голям е броят им в Хасково и Стара Загора. Делът на месото и месните продукти, произведени в България, към момента е 72%. Скоро Kaufland България представи на пазара новата си собствена марка прясно и качествено месо „Шеф Месар“, като пилешките и телешките продукти от серията са изцяло родна продукция. 

Свежи и качествени плодове идват от производители от 10 региона и у нас. По-голяма част от продукцията произхожда от ферми в Пловдив, Благоевград, Добрич и Хасково. Веригата работи с регионални производители и от Кюстендил, Разград, Търговище, София, Стара Загора и Пазарджик. 

Земеделски производители от 12 региона зареждат компанията със зеленчуци. Веригата вече обособява специално място на територията на хипермаркетите си, където се предлага продукция на регионални зеленчукопроизводители. В допълнение през 2020 година компанията ще увеличи с 30% производителите, с които сключва договори за изкупуване на продукцията. Общо за изминалата година веригата е продала 35 милиона килограма български плодове и зеленчуци, а с помощ от над 250 000 лв. 22 български фермери са сертифицирани по програмата за качество Global G.A.P. 

8 региона доставят прясна риба и рибни продукти за Kaufland в България – Бургас, Варна, Сливен, Пловдив, София, Смолян, Монтана и Шумен. Рибата, пресните деликатеси и колбасите общо формират 86,5% от продажбите на български продукти в категорията Свежи храни на компанията за 2019 г. 

Сред другите продукти, за които компанията разчита на регионални производители, са яйцата от 6 български региона, сред които Кюстендил и Добрич и пчелен мед от Пловдив.

Всички български продукти са обозначени с кафяво сърце с текст "От вашия регион" върху етикета на храната. Това е допълнение на дългогодишната практика на веригата да обозначава всеки артикул с български произход със сърце в бяло, зелено и червено.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети